Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība Goldensteitas "Warriors" vienojusies par līguma pagarinājumu ar komandas galveno treneri Stīvu Keru, ziņo ESPN.

Patlaban 52 gadus vecais Kers 2014. gadā noslēdza piecu gadu līgumu ar "Warriors" un aizveda Goldensteitas vienību līdz četriem fināliem pēc kārtas, trijos no tiem izcīnot uzvaras.

Kers trenera karjeras laikā vadījis tikai "Warriors" vienību un līdz šim izcīnījis 265 regulāro čempionātu uzvaras, bet zaudējis vien 63 reizes, kamēr izslēgšanas turnīros viņa kontā 63 panākumi un 20 neveiksmes.

Savukārt spēlētāja karjeras laikā Kers piecreiz kļuva par NBA čempionu - trīsreiz tā laika leģendārās Čikāgas "Bulls" sastāvā, kuru pārstāvēja arī Maikls Džordans, un vēlāk divreiz Sanantonio "Spurs" rindās.

Kers 2015./16. gada sezonā, trenējot Goldensteitu, uzstādīja rekordu visvairāk izcīnīto uzvaru ziņā regulārajā sezonā. 73 uzvaras 82 mačos kļuva par NBA rekordu, bet iepriekšējais rekords piederēja "Bulls", kas bija guvusi 72 panākumus 1996. gadā, tobrīd Keram šo komandu pārstāvot kā spēlētājam.

Jau vēstīts, ka šosezon par NBA čempioniem otro gadu pēc kārtas un trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā tika kronēti Goldensteitas "Warriors" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-0 pārliecinoši apspēlēja Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!