Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Goldensteitas "Warriors" sestdien savās mājās ar rezultātu 115:86 (22:39, 29:22, 33:16, 31:9) sagrāva Hjūstonas "Rockets" vienību, panākot izšķirošo spēli Rietumu konferences finālsērijā.

Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3. Izšķirošā spēle otrdien notiks Hjūstonā.

Uzvarētāju rindās lielisku maču aizvadīja Klejs Tompsons, kurš guva 35 punktus, kamēr Stefans Karijs iemeta 29, bet Kevins Durants 23 punktus. Tikmēr "Rockets" komandā Džeimss Hārdens izcēlās ar 32 punktiem.

Spēles sākums neliecināja, ka "Warriors" izcīnījas pārliecinošu panākumu, jo pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki bija iedzinējos ar 22:39, bet pēc puslaika Goldensteitas vienība zaudēja ar 51:61. Situācija mainījās spēles otrajā daļā, kad "Rockets" uzbrukums iestrēga mājinieku aizsardzībā, viesiem 24 minūšu laikā gūstot tikai 25 punktus, tostarp pēdējā ceturtdaļā iemetot vien deviņus punktus.

Tompsons šajā mačā realizēja deviņus tālmetienus.

"Klejs šodien bija izcils. Ne tikai 35 punktu un deviņu tālmetienu dēļ, bet par savu spēli aizsardzībā. Viņš ir īsta "mašīna"," Kleju slavēja "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences finālsērijā arī būs nepieciešama izšķirošā - septītā - spēle, jo tur Klīvlendas "Cavaliers" un Bostonas "Celtics" duelī rezultāts arī ir neizšķirts 3-3.

Pērn par čempioni tika kronēta "Warriors", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!