Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Kevins Durants vienojies ar klubu par līguma pagarinājumu.

"Warriors" gan nav oficiāli atklājusi līguma detaļas, taču vairāki Amerikas Savienoto Valstu mediji, tajā skaitā ESPN, ziņo, ka līgums noslēgts uz nākamo sezonu ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu. Paredzams, ka nākamsezon Duranta alga būs aptuveni 30 miljoni dolāru (aptuveni 26,5 miljoni eiro).

Durants aizvadītajā sezonā palīdzēja "Warriors" izcīnīt NBA titulu, turklāt viņš kļuva par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Pagājušajā sezonā 68 regulārās sezonas spēlēs viņš viņš guva vidēji 26,4 punktus, sakrāja 6,8 atlēkušās bumbas un atdeva 5,4 rezultatīvas piespēles.

Savukārt 21 izslēgšanas spēlē basketbolists sakrāja vidēji 29 punktus, 7,8 atlēkušās bumbas un 4,7 rezultatīvas piespēles.

Durants divreiz ar "Warriors" komandu ir triumfējis NBA, abas reizes kļūstot par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. 2014.gadā viņu atzina par sezonas vērtīgāko spēlētāju. Tāpat Durants ir piedalījies deviņās NBA Zvaigžņu spēlēs.

Basketbolistu 2007. gadā NBA draftā izraudzījās šobrīd vairs nepastāvošā Sietlas "Supersonics" vienība ar otro kārtas numuru. Klubs pārtapa par Oklahomasitijas "Thunder", kurš viņš spēlēja līdz 2016. gadam, vēlāk pievienojoties "Warriors".

Jau ziņots, ka Goldensteitas komandas zvaigžņoto sastāvu šovasar pastiprinājis vadošais līgas centra spēlētājs Demarkuss Kazinss, ar kuru noslēgts vienas sezonas līgums.

Paredzēts, ka Kazinss nākamajā sezonā saņems 5,3 miljonu dolāru (aptuveni 4,7 miljoni eiro) lielu algu.

Līdz ar to "Warriors" sastāvā šobrīd ir tādu basketbolisti kā Stefans Karijs, Klejs Tompsons, Dreimonds Grīns, Durants un Kazinss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!