Foto: DELFI

Latvijas basketbolists Kaspars Vecvagars piektdien palika tukšā un neguva punktus, taču Kauņas "Žalgiris" basketbolisti Lietuvas čempionāta finālsērijas spēlē atkal izcīnīja pārliecinošu uzvaru un nonāca viena panākuma attālumā no sava 18. valsts čempionu titula.

"Žalgiris" finālsērijas ceturtajā spēlē viesos ar 74:50 (18:11, 11:25, 26:10, 19:4) uzveica Klaipēdas "Neptūnas", sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1.

Vecvagars laukumā pavadīja piecas minūtes un 29 sekundes, aizmetot garām vienīgo tālmetienu.

Viņš izdarīja arī vienu rezultatīvu piespēli un pieļāva vienu kļūdu, spēli beidzot ar negatīvu efektivitātes rādītāju -1.

"Žalgiris" rindās 17 punktus guva Džeroms rendls, bet zaudētājiem ar 13 punktiem izcēlās Martins Mažeika.

Finālsērijas piektā un iespējams pēdējā spēle pirmdien notiks Kauņā.

Jau ziņots, ka finālsērijas pirmajai spēlei Vecvagars tika pieteikts, tomēr laukumā viņš tā arī neizgāja, taču "Žalgiris" savā laukumā guva uzvaru ar 83:72, savukārt otrajā spēlē latvietis nospēlēja desmit minūtes, guva četrus punktus, bet Kauņas klubs zaudēja ar 54:76. Savukārt trešajā mačā viņam sešas ar pusi spēlētas minūtes un trīs punkti, bet komandai uzvara 78:54.

Vecvagars tiek gaidīts arī Latvijas izlasē, kas pirmdien sāks gatavoties Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram.

Iepriekšējās divas sezonas saspēles vadītājs Vecvagars gandrīz pilnībā izlaida smagas ceļgala traumas dēļ, laukumā atgriežoties pagājušajā vasarā, kad iekļuva Latvijas valstsvienības sastāvā dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pērn Kauņas vienība ar latvieti pagarināja līgumu pēc sistēmas 1+1.

Lietuvas čempionāta pusfinālā "Žalgiris" ar 3-0 uzvarēja Utenas "Juventus", bet "Neptūnas" sīvā cīņā ar 3-2 pārspēja titulēto Viļņas "Lietuvos Rytas". Pieckārtējā valsts čempione "Lietuvos Rytas" tikai otro reizi pēdējo 18 gadu laikā neiekļuva vietējā čempionāta finālā, kamēr "Neptūnas" finālā ir tikai otro reizi, atkārtojot pirms diviem gadiem gūto sasniegumu.

Ar 32 uzvarām 36 spēlēs "Žalgiris" uzvarēja regulārajā turnīrā, bet "Neptūnas" ar 19 panākumiem bija trešā.

Ceturtdaļfinālā Kauņas klubs ar 3-0 uzveica Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet "Neptūnas" ar 3-1 pārspēja pēdējo trīs gadu Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionus "Šiauliai".

Septiņpadsmitkārtējā Lietuvas čempione "Žalgiris" šosezon startēja arī ULEB Eirolīgā, kur nevarēja pārvarēt turnīra otro posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!