Foto: LETA

Latvijas spēcīgākā sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pirms FIBA Eirolīgas pirmās spēles akcentēja Krievijas kluba Kurskas "Dinamo" nopietno spēku laukumā.

"TTT Rīga" trešdien, 24. oktobrī, FIBA Eirolīgas pirmajā spēlē tiksies ar 2017. gada turnīra čempioni Kurksas "Dynamo".

"Kurskas "Dynamo" ir kā pasaules izlase. Sastāvā ir piecas Eiropas čempiones – spānietes Marta Čargaja un Anna Krusa, serbiete Soņa Petroviča, krievietes Aļona Kirilova un Tatjana Vidmera, Pasaules kausa MVP un čempione Briena Stjuarte, Pasaules kausa bronzas īpašnieces Marta Čargaja un Anna Krusa. Tāpat Stjuarte un Krusa triumfējušas Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA)," Zībarta teikto citē "TTT Rīga" preses dienests.

"Treneris Lukass Mondelo pirmajā Krievijas premjerlīgas spēlē atļāva Stjuartei rīcības brīvību – visa spēle tika veidota caur viņu. Bumba tika izspēlēta gan iekšā, gan ārā – Stjuarte met tuvos un tālos metienus, izmanto iespējas soda laukumā. Mūsu priekšrocība – esam nedaudz saspēlētāka komanda, pilnā sastāvā aizvadījām divas saspringtas spēles pret Venēciju," turpināja Rīgas kluba treneris.

Zībarts arī izpētījis, ka Mondelo patīk komandā veidot pozitīvu gaisotni – pajokot, dot dāvanas par uzvarām konkursos, rūpēties, lai spēlētājas visu laiku būtu labā garastāvoklī. "Trenerim ir daudz ideju, kuras nav atstrādātas treniņos. Parāda sadarbību uz dēlīša – ja ir laba, meistarīga izpildītāja, tas strādā," teica Zībarts.

Zīmīgi, ka Zībarts iepriekš ir strādājis Kurskas "Dinamo" komandā, un viņa vadībā komanda 2016./2017. gada sezonā triumfēja Eirolīgā.

"Kad 2016. gada vasarā pulcējām Kurskas sastāvu, ieteicu Stjuarti ņemt kā trešo ceturto numuru – viņa nupat bija beigusi universitāti. Par Stjuarti runājām visu sezonu – redzēju viņu kā spēlētāju, kura palīdzētu mums apspēlēt Jekaterinburgas UGMK, iemestu trīspunktnieku pret Graineri," teica Zībarts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!