Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlasei trešdienas spēlē ar Lietuvu pietrūka stabilitātes un prasmes realizēt izdevības, norādījis sieviešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavoties šovasar gaidāmajam Eiropas čempionātam, trešdien pēdējā pārbaudes mačā savu skatītāju priekšā ar 72:75 (21:18, 20:16, 14:10, 21:27) zaudēja Lietuvas valstsvienībai.

"Stabilitātes nav. Tas, kas Čehijā strādāja veiksmīgi, šodien nenostrādāja. Savu līdzjutēju acu priekšā daudzas meitenes nebija gatavas psiholoģiski," norādīja Zvirgzdiņš.

"Lielākā problēma – centri nenes rezultātu no soda laukuma. Pretinieces to redz, un viņām ir vienkāršāk segt mūsējās uz perimetra. Turklāt retās reizes, kad iespēlējām bumbas apakšā, netika realizētas," skaidroja galvenais treneris. "Mēģinām iespēlēt jaunās, meklējam drošākās un gudrākās, kas var labāk atbalstīt līderes. Diemžēl pietrūkst tehniskās meistarības, lai īstenotu visus plānus."

"Protams, nerādījām visu, ko varam. Jācer, ka veiksmīgās dienas iekritīs čempionāta laikā un treniņos sagatavotās kombinācijas pārvērtīsim reālā rezultātā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!