Foto: DELFI

Lai arī Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu noslēdza ar zaudējumu, parādītais sniegums bija labāks par beigu rezultātu, pēc spēles sacīja galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Atgādinām, ka Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionata kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē izbraukumā Ragusā zaudēja Itālijas izlasei - 68:83 (21:18, 41:39, 56:56), tomēr finišēja ar labāko bilanci vēsturē (5-1), izcīnīja pirmo vietu grupā un nodrošināja tiesības sesto reizi pēc kārtas piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Itālijas izlasei tikai uzvara deva ceļazīmi uz finālturnīru, un tas noteica fonu šai spēlei. Skatītāju vētraini atbalstītās mājinieces spēlēja ar milzīgu pašatdevi un ļoti agresīvi aizsargājās. Līdz 34.minūtei itin labi tikām galā ar šo spiedienu, taču tad salūzam un īsā laikā iekritām lielos mīnusos," portālā "basket.lv" citēts Zvirgzdiņš. "Patiesībā nespēlējām tik slikti, cik rāda rezultāts. Mača sākumā labāk uzķērām spēles ritmu, un lielākoties bijām vadībā. 25.minūtē pārsvars sasniedza 54:44, tomēr īsā laikā pretinieces trāpīja vairākus tālmetienus un intriga atjaunojās."

"Izšķirošais lūzums notika ceturtās ceturtdaļas sākumā. Mūsu mazajām spēlētājām pietrūka spēka, lai apspēlētu savas sedzējas viens pret vienu, itālietes uz laba emocionālā fona iemeta no grūtām pozīcijām, turklāt viņām motivācija un jauda bija lielāka. Arī soda metienu statistika ir interesanta (itālietēm 20/25, Latvijai 3/6) Varoņdarbiem šodien nebijām gatavi, jo mēs savu pamatdarbu bijām paveikuši jau pirmajās piecās spēlēs," skaidroja speciālists.

"Spēle parādīja mūsu vājās vietas, kuras turnīra gaitā, tai skaitā pirmajā mača ar Itālijas izlasi, veiksmīgi piesedzām ar kolektīvo cīņasgaru, pašatdevi aizsardzībā, līderu meistarību un visu spēlē iesaistīto basketbolistu prasmi dot savu pienesumu komandas pūrā," turpināja Zvirgzdiņš. "Meitenes ir godam nopelnījušas ceļazīmi uz finālturnīru. Ceru, ka nākamā sezona klubos viņām būs veiksmīga un produktīva, palīdzot sagatavoties "EuroBasket'2015" cīņām. Kvalifikācijas turnīra beigās mūsu komanda bija spēcīgāka, nekā sākumā, taču vēl ir daudz iespēju progresēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!