Foto: F64

Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš sestdien guva 18 punktus Itālijas A sērijas čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētās Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" komandas sastāvā debitēja arī 16 gadus vecais latvietis Artūrs Strautiņš.

Aizvadītajā cīņā "Grissin Bon" ar 79:56 (28:9, 15:11, 20:19, 16:17) izbraukumā pārliecinoši uzveica Brindizi "Enel" basketbolistus, bet Siliņš kļuva par visas cīņas rezultatīvāko spēlētāju.

Siliņš šajā duelī laukumā pavadīja 35 minūtes, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem un četrus no sešiem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbu un pieļāva divas kļūdas, kā arī nopelnīja divas piezīmes, cīņu noslēdzot ar 15 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Strautiņš, kurš vien nākamās sezonas ievadā kļūs 17 gadus vecs, taktisko maiņu rezultātā uz pāris sekundēm laukumā izgāja pirmās un arī ceturtās ceturtdaļas izskaņā, izceļoties vien ar -2 punktiem +/- rādītājā.

2013.gada oktobrī Strautiņš kļuva par visu laiku otro jaunāko spēlētāju, kurš devies laukumā Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē, bet pagājušajā vasarā viņš parakstīja līgumu ar Redžo di Emīlijas komandu.

Ar 11 uzvarām 15 spēlēs "Grissin Bon" čempionāta kopvērtējuma ieņem ceturto vietu, par uzvaras tiesu atpaliekot no ULEB Eirolīgas komandas Milānas "EA7 Emporio Armani", bet vēl divām vienībām ir tikpat panākumi.

Starpsezonā Itālijas čempionātā notika pārmaiņas, jo pastāvēt līdzšinējā formā beidza Sjēnas "Montepaschi" vienība, kas turnīrā uzvarēja no 2007. līdz 2013.gadam, bet šajā pavasarī finālā zaudēja Milānas "EA7 Emporio Armani". Pašlaik ar nosaukumu "Mens Sana 1871 Basket" vienība spēlē vien Itālijas ceturtajā spēcīgākajā līgā.

Šovasar 21 gadu vecais Siliņš līgumu ar vienību pagarināja līdz 2016.gadam. Itālijā viņš spēlē kopš 2010.gada.

Ar katru sezonu latvietis ieguvis arvien lielāku lomu komandā, bet pagājušās sezonas A sērijas čempionāta regulārajā sezonā Siliņš guva vidēji 7,1 punktu un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā viņš iekrāja 9,0 punktus un 1,0 atlēkušo bumbu. Viņš tika atzīts par sezonas otro labāko jauno basketbolistu.

Pagājušajā sezonā "Grissin Bon" ar Siliņa palīdzību triumfēja Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, bet pats basketbolists šajās sacensībās kopumā aizvadīja 16 spēles, caurmērā katrā no tām izceļoties ar 6,8 punktiem un 2,9 atlēkušajām bumbām.

Šajā sezonā "Grissin Bon" spēlēja Eiropas kausa izcīņā, tomēr nespēja kvalificēties sacensību otrajam posmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!