Badalonas "Joventut" ar Covid-19 paretinātu sastāvu, nespēlējot arī saspēles vadītājam Artūram Žagaram, toties ar Krišu Helmani komandā savā laukumā otrdien bija spiesta piedzīvot pirmo zaudējumu šīs sezonas ULEB Eirokausa turnīrā.

"Joventut" mājās piekāpās Stambulas "Bahcesehir College" komandai. Spānijas klubs atzina pretinieku pārākumu ar rezultātu 77:87 (25:25, 16:23, 12:20, 24:19).

Artūrs Žagars nebija komandas pieteikumā, bet Krišs Helmanis ULEB Eirokausā debitēja ar 40 spēles sekundēm, kuru laikā citās statistikas ailītēs atzīmēties nepaspēja.

Badalonas komandā pa 17 punktiem sapelnīja Konors Morgans un Ferans Basass, kuram arī sešas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas.

Badalonas vienība šosezon Eirokausā sešās spēlēs piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu un A grupā starp sešām komandām ir pirmajā vietā.

Krišs Helmanis Spānijas kluba sistēmai pievienojās 2018. gada vasarā. Garā gala spēlētājs jau otro sezonu pārstāv "Joventut" fārmklubu "Prat", kas cīnās Spānijas trešajā augstākajā līgā. Helmanis šosezon piecās spēlēs vidēji sakrājis 10,2 punktus un 4,8 atlēkušās bumbas. Basketbolista tēvs ir Latvijas izlases leģenda Uvis Helmanis.

ULEB Eirokausā 24 komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās, bet otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības, kamēr tālāk ceturtdaļfinālā iekļūs katras "Top16" kārtas apakšgrupas divas labākās komandas. Izslēgšanas turnīrā ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls notiks sērijās līdz divām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā turnīrs tika pārtraukts pirms ceturtdaļfināla izspēles un čempioni netika noskaidroti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!