Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
2013. gada lielākie Vecā kontinenta basketbola turnīri – Eiropas čempionāts vīriešiem un sievietēm – svētdien izlozē „FIBA Europe” sēdē Minhenē piešķirti attiecīgi Slovēnijai un Francijai, vēsta asociācijas mājas lapa.

Slovēnija Eiropas basketbola čempionātu uzņems pirmo reizi, un spēles notiks piecās šīs valsts pilsētās, kuras pagaidām netiek nosauktas.

„Esmu gandarīts, ka tieši Slovēnijau uzticēts rīkot 2013. gada Eiropas basketbola čempionātu vīriešiem,” saka „FIBA Europe” prezidents Olafūrs Rafnsons. „Man ir bijusi tā privilēģija viesoties šai valstī vairākas trīs reizes šogad. Pirmoreiz lieliskās Ļubļanas halles atvēršanā, otrreiz uz draudzības spēli starp Slovēniju un Spāniju, un trešoreiz, atzīmējot Slovēnijas Basketboal federācijas 60. jubilejā. Man patīk šīs valsts cilvēki, basketbols – un es esmu viņu basketbola līdzjutēju fans.”

2013. gada Eiropas basketbola čempionāts sievietēm risināsies Francijā, kas divreiz jau rīkojusi šā līmeņa meistarsacīkstes – 2001. gadā tur notiks sieviešu čempionāts, 1999. gadā – vīriešu, kā arī U18 Eiropas čempionāts jauniešiem 2009. gadā.

„Sieviešu basketbols Francijā ir ļoti populārs, turklāt francūzietes ir pašreizējās Eiropas čempiones. No sportiskā viedokļa mūs sagaida lielisks pasākums,” uzskata „FIBA Europe” ģenerālsekretārs Nars Zanolins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!