Foto: AFP/Scanpix

2019. gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēle norisināsies Šarlotē, vēsta līga.

Sākotnēji Šarlotes pilsētai, kas ir mājvieta NBA komandai "Hornets", tika piešķirtas tiesības rīkot šī gada Visu zvaigžņu spēli, taču vēlāk paraugmačs tika pārcelts uz Ņūorleānu, jo Ziemeļkarolīnas štatā, kur atrodas Šarlote, noteikumi diskriminēja transpersonām iespējās izvēlēties tualeti.

"Trīs dekādes Šarlote ir uzņēmusi NBA spēles. Paaudzes un ģimenes nākušas skatīties mačus. Balstoties uz vienotām vērtībām attiecībā uz vienlīdzību un iekļaušanu, esam nolēmuši 2019.gada Visu zvaigžņu spēli uzticēt Šarlotei. Lai gan daudzi uzskata, ka noteikumi nav atcelti, tomēr ticam, ka nesen pieņemtie akti novērš likuma ierobežojošos aspektus. Kopā ar kluba vadību strādāsim, lai Visu zvaigžņu spēle būtu visiem pieejama un nevienu nediskriminēs. Visiem mūsu sadarbības partneriem vajadzēs atbilst šai politikai," teikts paziņojumā.

Iepriekšējo reizi Šarlote Visu zvaigžņu spēli uzņēma 1991. gadā.

"Šarlotes pilsēta ir iepriecināta, ka 2019. gadā varēs uzņem NBA Visu zvaigžņu spēli. NBA un tās līdzjutēji pazīstami ar savu aizrautību un entuziasmu, līdz ar to degam nepacietībā parādītā tās iespējas, ko sniedz Šarlote. Turpināsim sadarboties ar mūsu partneriem, tajā skaitā NBA, lai izdotos veiksmīga un baudāma Visu zvaigžņu spēle," teikts pilsētas paziņojumā.

Šosezon NBA Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursā uzvarēja Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis. Viņš divus gadus pēc kārtas piedalījies NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā, taču nākamajā sezonā vairs latvietim nebūs tāda iespēja un būs jācer uz iekļūšanu Visu zvaigžņu spēlē.

Nākamgad NBA Visu zvaigžņu spēle norisināsies Losandželosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!