Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlase, kuru pārstāv Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, ceturtdien Austrijas pilsētā Gracā uzsāka dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, divās apakšgrupas spēlēs izcīnot divas uzvaras,

Latvijas 3x3 basketbola izlase vispirms ar rezultātu 21:14 pieveica vietējo līdzjutēju atbalstīto Austrijas vienību, bet stundu vēlāk ar 21:17 pārspēja Nīderlandes valstsvienību.. Zīmīgi, ka neilgi tieši pirms šīs spēles ar Austriju sākās lietus, kas piespieda maču pa pāris stundām atlikt.

Latvijas vienība spēli pret Austriju sāka ar 7:0 izrāvienu, raksta Latvijas Basketbola savienība (LBS). Turpinājumā pārsvaru palielināt neizdevās, taču austrieši netika pielaisti tuvāk par 9:5, 15:11 un 17:14. Kārlis Lasmanis guva desmit punktus (trīs tālmetieni), Nauris Miezis – septiņus, Agnis Čavars atzīmējās ar trim punktiem, bet Edgars Krūmiņš ar vienu.

Savukārt spēlei ar Nīderlandes komandu zīmējums un sižets bija citāds, uzsver LBS. Visā mačā latvieši trāpīja tikai vienu tālmetienu (pretinieki – četrus), toties vairākkārt izdevās elegantas divu vīru sadarbības, tiekot līdz metieniem no groza apakšas. Pirmo astoņu punktu guvums sadalījās līdzīgi – katram pa diviem.

Šoreiz latviešu pārsvars auga pakāpeniski – 7:4, 12:7, 15:9. Pēc 15:13 izdevās panākt 19:13 un pēc 20:17 – gūt izšķirošo punktu. Kārlis Lasmanis guva deviņus punktus, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš – pa pieciem, bet Agnis Čavars – divus.

Kvalifikācijas turnīrs notiek divos posmos. Četrās apakšgrupās pa piecām komandām tiek noteiktas divas labākās vienības, kuras izslēgšanas spēlēs sadalīs trīs ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Latvijas izlase spēkojas D apakšgrupā, kurā vēl spēlē Austrijas, Horvātijas, Kanādas un Nīderlandes izlases.

Vēl D grupā tikās Kanādas un Horvātijas vienības, kanādiešiem uzvarot ar rezultātu 18:14. Divas ceturtdien paredzētās D grupas spēles (Horvātija - Austrija un Nīderlande - Kanāda) pārceltas uz piektdienas rītu.

Savukārt Latvijas izlase savas gaitas Gracas turnīrā turpinās sestdien, kad pulksten 18.00 tiksies ar Horvātijas izlasi, bet pulksten 19.40 ar Kanādas basketbolistiem.

Neizmantojot šo iespēju, cīņa par pēdējo ceļazīmi norisināsies jūnija ievadā Ungārijas pilsētā Debrecenā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!