Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlase – Agnis Čavars, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks – piektdien, 24. jūnijā Antverpenē aizvadīja Pasaules kausa izcīņas grupas turnīra izšķirošās spēles, savā apakšgrupā ieņemot otro vietu, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pirmajā dienas spēlē tikās divas tobrīd nezaudējušas komandas – Latvijas un Nīderlandes izlases. Latvijas komanda pēc rezultāta 1:4 pārņēma iniciatīvu un pēc spēlētām sešām minūtēm panāca 15:8. Tomēr mača likteni izšķīra nīderlandiešu precīzie tālmetieni. Vispirms minūtes pretinieki panāca 15:14, bet pēc 16:16 grozā ielidoja vēl divi divpunkitnieki – 17:20.

Uz Mieža precīzajiem soda metieniem Nīderlande atbildēja ar vienu – 19:21. Miezis guva deviņus punktus, Lasmanis sakrāja sešus punktus, bet Čavars un Strēlnieks katrs guva pa diviem punktiem.

Dienas otrajā mačā Latvijas vienība apakšgrupas ceturtajā spēlē ar rezultātu 22:9 sagrāva Poliju.

Rezultātu ar soda metienu atklāja Miezis, Strēlnieks pievienoja divpunktu gājienu, bet Čavars no groza apakšas panāca 4:0 pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas. Arī turpinājumā latviešiem bija ievērojams pārsvars laukumā, pēc Lasmaņa divpunktu metiena trīs minūtes un 20 sekundes pirms spēles laika beigām svinot uzvaru ar 22:9.

Lasmanis guva astoņus punktus un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, Miezis guva sešus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bet Čavars un Strēlnieks sakrāja pa četriem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

Nīderlandes komanda ar četrām uzvarām četrās spēlēs kā grupas uzvarētāja iekļuva ceturtdaļfinālā. Latvijas komanda ierindojās otrajā vietā un sestdien plkst.13:05 astotdaļfinālā spēlēs ar 3. vietas ieguvēju C grupā Vācijas izlasi.

Latvijas komanda turnīru sāka ar divām pārliecinošām uzvarām pār Ķīnas (22:6) un Japānas (22:5) komandām.

Pasaules kausa izcīņas turnīri notiek kopš 2012.gada. Latvija iepriekš bijusi pārstāvēta trijos turnīros. Veiksmīgākais rezultāts tika sasniegts 2019. gadā, kad Čavars, Lasmanis, Miezis un Edgars Krūmiņš tika pie sudraba medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!