Foto: FIBA

Pasaules kausa izcīņā 3x3 basketbolā, kas no 21. līdz 26. jūnijam risināsies Antverpenē, Latviju pārstāvēs olimpiskie čempioni Agnis Čavars, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, kā arī "zelta komandas" ilggadējais tuvākais rezervists Artūrs Strēlnieks, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Lasmanis Latvijas 3x3 basketbola izlasei steigs palīgā uzreiz pēc savas debijas ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3", kur pirmajā mačā ar 18 punktiem palīdzēja komandai ar nosaukumu "Aliens" ar rezultātu 52:44 (27:15) pārspēt "Enemies". Lai arī Lasmanim ir ambīcijas sevi pierādīt Ziemeļamerikā, viņš bija apņēmies Antverpenē startēt ar saviem ierastajiem komandas biedriem.

Savukārt Strēlnieks aizstās savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu.

Grupas turnīrā Latvijas komanda trešdien, 22. jūnijā, pulksten 15 spēlēs ar Ķīnas izlasi, bet pulksten 16:55 ar Japānu. Piektdien, 24. jūnijā, pulksten 12:25 spēle ar Nīderlandi, pulksten 16:20 – ar Poliju. Grupas uzvarētāji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet 2. un 3. vietas ieguvēji astotdaļfinālā cīnīsies attiecīgi ar 3. un 2. vietas ieguvējiem B grupā. Visas piecas komandas pagājušajā vasarā piedalījās olimpiskajā turnīrā.

Latvijas basketbolisti pirms izlozes bija izlikti ar 3. numuru – saskaņā ar FIBA veidoto nacionālo federāciju rangu tabulu. Pasaules kausa izcīņā latvieši līdz šim visveiksmīgāk startējuši 2019. gadā, kad izcīnīja 2. vietu (finālā zaudējums ASV komandai). Nīderlandes komanda divreiz izcīnījusi sudraba medaļas, bet Polijas vienība 2019. gadā izcīnīja 3. vietu.

No 21. līdz 24. jūnijam notiks grupu turnīri, 25. jūnijā – astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, 26. jūnijā pusfināli un finālspēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!