Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" uz Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres posmu Ungārijā dosies līdz šim nepieredzētā sastāvā, pēdējās dienās pirms turnīra piesakot bijušo Latvijas jauniešu izlašu pārstāvi un Kandavas novada sporta skolas audzēkni Guntaru Strāķi.

3x3 basketbola komanda "Rīga", kas otrdien un trešdien (24. un 25. augustā) startē "Challenger" turnīrā Grīziņkalnā, nedēļas nogalē spēlēs jau Debrecenā. Savainoto Edgaru Krūmiņu turnīrā Rīgā aizstās Artūrs Strēlnieks, bet Ungārijā personīgu iemeslu dēļ nespēlēs Kārlis Lasmanis, raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atklāja Tokijas olimpisko spēļu čempioni.

"Skatītāji, padodiet ziņu," pagājušās nedēļas trešdienā nosmēja 3x3 basketbolisti. "Šīs dienas laikā mums ir obligāti jāatrod sestais spēlētājs, kurš varētu aizbraukt uz Ungāriju."

Sākotnēji komandā bija pieteikts klasiskā basketbola Latvijas izlases pārstāvis Artūrs Ausējs, kurš gan guva savainojumu. Tas piespieda "Rīga" komandu pēdējās dienās steigā meklēt papildinājumu.

Vienība izlēmusi, ka tā Pasaules tūres posmā startēs ar sastāvu – Nauris Miezis, Guntars Strāķis, Artūrs Strēlnieks un Agnis Čavars. Čavars portālam "Delfi" apstiprināja, ka Strāķis ir labi zināms gan vienības spēlētājiem, gan trenerim Raimondam Feldmanim.

31 gadu vecais basketbolists jaunībā pārstāvējis Latvijas izlasi Eiropas U-16 un U-18 čempionātos. 2006. gadā Spānijā notikušajā U-16 čempionātā Strāķis ar 25 gūtiem punktiem palīdzēja Latvijas izlasei pieveikt Ukrainas valstsvienību, vienībai tādējādi izcīnot 11. vietu turnīrā.

1,88 metrus garais aizsargs lielāko daļu pieaugušā karjeras pavadījis Nacionālajā basketbola līgā jeb Latvijas otrajā augstākajā divīzijā, kurā pāris reizes atzīts par mēneša labāko spēlētāju. Tālmetienu speciālists pēdējās sezonas spēlējis "Kandava"/"Anzāģe" komandā, bet savulaik bijis arī komandas biedrs Naurim Miezim trenera Jāņa Rimbenieka vadītajā VEF vienībā.

Basketbolists jau vairākus gadus spēlē arī 3x3 basketbolu, pārstāvot ne tikai dzimtās Kandavas komandas, bet arī "Kurzemes strogonovs" vienību, kurā spēlējis Kārlis Lasmanis. Ikdienā sportists strādā par fizioterapeitu Kuldīgas slimnīcā.

Ziņots, ka Edgars Krūmiņš laukumā pēc kājas muskuļa savainojuma cer atgriezties septembra vidū. 3x3 basketbola komandai sezona gan noslēgsies tikai decembrī, kad tiks aizvadīts tradicionālais Pasaules tūres finālposms Džidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!