Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrās kārtas cīņās Filadelfijas "76ers" un Portlendas "Trail Blazers" guva uzvaras sērijas sestajos mačos un panāca, ka cīņas par iekļūšanu konferenču finālos nonāk līdz izšķirošajai, septītajai, spēlei.

Austrumu konferences duelī "76ers" savā laukumā ar rezultātu 112:101 pārspēja Toronto "Raptors", sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 3-3.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem izcēlās Džimijs Batlers, kurš pievienoja arī astoņas piespēles un sešas atlēkušās bumbas. Bens Simonss izcēlās ar 21 punktu, astoņām atlēkušajām bumbām un sešām piespēlēm, bet Džoels Embīds iekrāja 17 punktus un 12 bumbas zem groziem. "Raptors" rindās 29 punktus sameta Kavai Lenards, kuram arī 12 atlēkušās bumbas, Paskāls Siakams guva 21 punktu, bet Kails Lourijs guva 13 punktus.

"76ers" basketbolisti šajā mačā otrajā ceturtdaļā bija ieguvusi 19 punktu pārsvaru (42:23) un pirmo puslaiku noslēdza pārliecinošā vadībā. Mača turpinājumā mājinieki diezgan droši turējās vadībā, un tikai pēdējās minūtēs "Raptors" spēja rezultāta deficītu samazināt. Embīds mača izskaņā izcēlās ar nesportisko piezīmi, un viņam tagad draud diskvalifikācija uz izšķirošo sērijas maču.

Savukārt "Trail Blazers" Rietumu konferences otrās kārtas mačā ar rezultātu 119:108 savā laukumā pieveica Denveras "Nuggets", arī izlīdzinot rezultātu sērijā 3-3.

Uzvarētājiem 32 punktus guva Deimiens Lilards, ar 30 punktiem viņam piebalsoja Sīdžejs Makkolums, bet Rodnijs Huds guva 25 punktus. "Nuggets" rindās ar 29 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un astoņām piespēlēm izcēlās Nikola Jokičs, Džamals Marejs guva 25 punktus un 10 reizes piespēlēja, savukārt Pols Milseps guva 17 punktus.

"Nuggets" basketbolisti pirmajā ceturtdaļā bija 10 punktu vadībā, bet otrās ceturtdaļas beigu daļā mača iniciatīvu pārņēma "Trail Blazers", kas atspēlējās un pirmo puslaiku noslēdza vadībā ar 58:54. Līdzīgā cīņā mājinieki turpināja lēnām audzēt savu pārsvaru un trešās ceturtdaļas izskaņā ieguva deviņu punktu pārsvaru (87:78). Pēdējā ceturtdaļā Portlendas pārsvars pārsniedza 10 punktus (104:90), un vadību šī komanda saglabāja līdz mača beigām.

Sērijas izšķirošās spēles šajos dueļos risināsies Toronto un Denverā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!