Foto: F64
Abas Itālijā paredzētās Eirolīgas spēles, kuras tika pārceltas uz Ļubļanu, ceturtdien nenotiks, jo pretinieces koronavīrusa dēļ atteikušās tikties ar Venēcijas reģiona komandām arī Slovēnijā, trešdien ziņoja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļa.

Jau ziņots, ka, izvērtējot apstākļus un riska faktorus, kā arī ņemot vērā Latvijas speciālistu ieteikumus, basketbola kluba "TTT Rīga" valde nolēmusi atteikties no brauciena uz ceturtdien Ļubļanā paredzēto FIBA Eirolīgas spēli.

Tāpat "TTT Rīga" aicināja FIBA Eiropas nodaļu atlikt spēli un turpmākos lēmumus pieņemt saziņā ar starptautisko veselības aizsardzības organizāciju rekomendācijām.

Lēmumu nespēlēt jau iepriekš bija pieņēmis Šopronas klubs "Basket" no Ungārijas, kuram mačs ar citu Venēcijas reģiona vienību Skio "Famila" Slovēnijas galvaspilsētā bija paredzēts uzreiz pēc "TTT Rīga" un Venēcijas "Umana Reyer" mača.

Trešdien FIBA Eiropas nodaļa izplatīja paziņojumu, ka Rīgas un Šopronas komandas uz spēli neieradīsies, un par situāciju lems viens tiesnesis, kurš iedziļināsies notiekošā detaļās, lai pieņemtu lēmumu par spēļu iznākumu.

"Vadoties no iesaistīto pušu interesēm, FIBA Eiropas nodaļa turpinās līdzi sabiedrības veselības un drošības situācijai Eiropā," teikts paziņojumā.

Spēle ar divu latviešu pārstāvēto "Umana Reyer" ir izšķirošā par sezonas turpināšanu Eirokausā. Rīdzinieces patlaban ar trim uzvarām 13 mačos A grupā ieņem septīto vietu starp astoņām komandām, bet Venēcijas klubs ar bilanci 4-9 ir divas vietas augstāk. Brenas "Etixx Mithra Castors" ir trīs uzvaras 13 spēlēs, bet Mersinas "Čukurova" - trīs panākumi 14 cīņās.

Eirokausā sacensības turpinās grupas piektā un sestā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!