Foto: AP/Scanpix/LETA

Jannis Adetokunbo svētdien guva 41 punktu un palīdzēja izcīnīt Milvoku "Bucks" komandai pirmo uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā.

"Bucks" savā laukumā ar rezultātu 120:100 (25:28, 35:17, 38:31, 22:24) uzveica Fīniksas "Suns" vienību, kas sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 2-1.

Adetokunbo šajā mačā izcīnīja arī 13 atlēkušās bumbas un sešreiz rezultatīvi piespēlēja. Iepriekš tikai Šakils O'Nīls divās NBA finālsērijas spēlēs pēc kārtas bija guvis vismaz 40 punktus un izcīnījis desmit atlēkušās bumbas.

Milvoku komandas līderis aizvadīja veiksmīgāko spēli soda metienu izpildes ziņā šī gada "play-off" mačos. Adetokunbo, kurš līdz šai spēlei bija trāpījis tikai 55,0% soda metienu, realizēja 13 no 17 brīvmetieniem. Šo izslēgšanas spēļu laikā viņam viesos nācies dzirdēt, kā mājinieku līdzjutēji skaita līdz desmit, mudinot tiesnešus konstatēt pārkāpumu par pārāk ilgu soda metienu izpildi.

Vēl 21 punktu guva un deviņreiz rezultatīvi piespēlēja Drū Holidejs, bet 18 punkti bija Krisam Midltonam.

"Suns" rindās 19 punktus guva un deviņas rezultatīvas piespēles atdeva Kriss Pols, bet pa 18 punktiem guva deviņas un sešas atlēkušās bumbas izcīnījušie Deandrē Eitons un Dže Krouders. Devins Bukers realizēja vien trīs no 14 metieniem un guva desmit punktus.

"Bucks" izteikti dominēja punktos pēc atlēkušajām bumbām uzbrukumā – 20:2.

NBA finālsērija Milvoku pilsētā norisinās pirmo reizi kopš 1974. gada. Ceturtais mačs notiks trešdien, bet pēc tam komandas atgriezīsies Fīniksā.

"Suns" vēl iepriekš nav izcīnījusi uzvaru NBA finālā, bet "Bucks" lūko izcīnīt pirmo trofeju pēdējo 50 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!