Foto: AFP/Scanpix/LETA

Milvoku "Bucks" uzbrucējs Jannis Adetokunbo izvēlēts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) gada aizsardzības spēlētāju, otrdien paziņoja līgas preses dienests.

Milvoki zvaigzne Adetokunbo ieguvis savu pirmo titulu šajā sezonā, uzvarot NBA gada aizsardzības spēlētāja nominācijā. Visticamāk, ka viņš otro sezonu pēc kārtas tiks nosaukts arī par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Lai nopelnītu līgas labākā aizsardzības spēlētāja godu, Adetokunbo pārspēja Losandželosas "Lakers" zvaigzni Entoniju Deivisu un divkārtējo uzvarētāju šajā nominācijā Rūdiju Gobēru no Jūtas "Jazz". Adetokunbo saņēma 75 no iespējamām 100 pirmās vietas balsīm masu mediju un raidorganizāciju balsojumā.

"Clippers" aizsargs Patriks Beverlijs ar vienu atlikušo pirmās vietas balsojumu finišēja sestais, bet viņa komandasbiedrs uzbrucējs Kavai Lenards ar piecām trešās vietas balsīm ierindojās devītajā vietā.

"Bucks" pamatturnīrā finišēja ar visefektīvāko aizsardzību līgā, šosezon pretinieku komandām ļaujot vidēji mačā savā grozā iemest vien 102,5 punktus, kas ir vairāk nekā par diviem punktiem mazāk nekā tuvākajiem sekotājiem.

Deivisa pārstāvētie "Lakers" aizsardzībā pretinieku komandas noturēja līdz 106,1 vidēji spēlē punktam, ieņemot trešo vietu līgā.

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!