Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP atzīts Milvoki "Bucks" uzbrucējs Jannis Adetokunbo, kurš tādējādi kļuvis par trešo jaunāko MVP līgas pastāvēšanas vēsturē.

24 gadus vecais nigēriešu izcelsmes grieķis ir tikai otrais "Bucks" spēlētājs, kurš ticis pie tāda goda. Pirms tam kā "Bucks" spēlētājs trīs reizes par MVP tika atzīts leģendārais Karīms Andbuls-Džabars. Savukārt jaunāki par Adetokunbo vērtīgākā spēlētāja balvas savulaik saņēma Deriks Rouzs un Lebrons Džeimss.

Adetokunbo balsojumā saņēma 78 no 101 iespējamās pirmās vietas. Pārējās 23 pirmās vietas balsojumā saņēma Hjūstonas "Rockets" līderis Džeimss Hārdens, bet neviens cits basketbolists neizpelnījās pirmo vietu starp aptaujātajiem.

Grieķu basketbolists vidēji spēlē guva 27,7 punktus, izcīnīja 12,5 atlēkušās bumbas un izdarīja 5,9 rezultatīvas piespēles. Pateicoties Adetokunbo sniegumam, "Bucks" pirmo reizi kopš 2001. gada pārvarēja NBA "play off" pirmo kārtu. Milvoki komanda izstājās NBA pusfinālā, piekāpjoties nākamajiem NBA čempioniem Toronto "Raptors".

Vēl par līgas labāko debitantu atzina Kristapa Porziņģa komandas biedru Dalasas "Mavericks" rindās Luku Dončiču. Labākā rezervista gods tika Lū Viljamsam no Losandželosas "Clippers", bet uz šo balvu kandidēja arī lietuvietis Donāts Sabonis no Indianas "Pacers". Labākā aizsardzības spēlētāja balvu ieguva Rudijs Gobērs no Jūtas "Jazz", bet labākā trenera balvu saņēma "Bucks" vadītājs Maiks Badenholcers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!