Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vairāki Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji pauduši neapmierinātību par līgas vēlmi nākammēnes aizvadīt Visu zvaigžņu spēli.

Šonedēļ NBA informēja visas komandas par nodomiem Visu zvaigžņu spēli 7.martā aizvadīt Atlantā. Balsojums par zvaigžņoto sastāvu jau ir sācies, bet vairāku klubu līderi nav vairījušies kritizēt NBA vadību.

"Mēs visi zinām, kāpēc notiks spēle," pauda Losandželosas "Clippers" līderis Kavai Lenards. "Šeit nav runa par naudu. Šī līgai ir iespēja nopelnīt vairāk naudas. Būtībā viņi naudu padara svarīgāku par veselību."

"Aizvien ir pandēmija, bet mēs spēlējam mačus un ievērojam neskaitāmus protokolus. Šis lēmums mani īsti nepārsteidz," piebilda Lenards.

Pēc aizvadītās sezonas, kas Orlando noslēdzās "burbuļa" formātā, spēlētāji piekrita jauno sezonu sākt Ziemassvētkos, bet ar norunu, ka pavasarī basketbolistiem būs iespēja atpūsties.

"Kad gatavojāmies sezonai, rēķinājāmies, ka Visu zvaigžņu spēles nebūs. Šis laiks bija paredzēts brīvdienām, kuras pavadīt kopā ar ģimenēm," norādīja Milvoki "Bucks" līderis Jannis Adetokunbo.

Grieķijas izlases spēlētājs norādīja, ka šosezon nevienam nav viegli, jo jāievēro stingri Covid-19 protokoli. Šī iemesla dēļ basketbolisti uz spēlēm nevar uzaicināt savus draugus un ģimeni, tāpēc brīvdienas ir ļoti gaidītas.

"Domāju, ka katrs spēlētājs ar nepacietību gaidīja šīs piecas septiņas dienas," piebilda Adetokunbo.

Tikmēr Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss līgas lēmumu nosaucis par pļauku sejā. Džeimss skaidri norādīja, ka negaida Visu zvaigžņu spēli un viņam tai nav enerģijas.

"Es domāju tieši tāpat. Arī es negaidu šo spēli. Mēs nevaram satikt savas ģimenes. Nevaru satraukties par zvaigžņu maču, jo vēlos satikt savu ģimeni," norādīja Adetokunbo, kurš atklāja, ka piedalīsies spēlē, ja tāda notiks, bet pārlieku atraktīvs viņš neplāno būt.

Līdzīgas domas pauda arī pēdējo trīs sezonu rezultatīvākais NBA spēlētājs Džeims Hārdens no Bruklinas "Nets". Hārdens uzsvēra, ka Covid-19 dēļ šosezon spēļu grafiks jau tā ir saspringts, tāpēc viņš un vairāki citi spēlētāji ļoti gaidījuši nedēļu ilgas brīvdienas.

Balsojums par Rietumu un Austrumu konferenču starta pieciniekiem sākās pirms deviņām dienām un noslēgsies 16.februārī plkst.23.59 pēc Austrumkrasta laika jeb 17.feburārī plkst.6.59 pēc Latvijas laika.

Sākumsastāvos katrā konferencē būs trīs garie spēlētāji un divi aizsargi.

Balsošana laikā līdzjutēji var vienu reizi dienā balsot ar NBA lietotnes palīdzību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com". Tāpat ik dienu var balsot sociālajā vietnē "Twitter", līdzās tēmturim "NBAAllStar" "tvītojot" vai "retvītojot" tēmturi ar basketbolista vārdu un uzvārdu vai atzīmējot viņa lietotājvārdu.

Piecas dienas - 30.janvārī, 2., 4., 13. un 16.februārī - atdotajām balsīm ir divtik liela vērtība.

Tāpat kā līdzjutēji, starta piecinieku izvēlē piedalīsies NBA spēlētāji un mediji. Piekto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam būs 50% nozīme, kamēr pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Līdzjutēju balsojuma starprezultāti tiks paziņoti arī 11.februārī. Starta piecinieki tiks paziņoti 18.februārī, bet piecas dienas vēlāk būs iespējas iepazīties arī ar NBA Visu zvaigžņu spēles rezervistiem.

Iepriekšējā sezonā Čikāgā NBA Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā tālmetienu konkursā latvietis Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu.

Pirms trim sezonām starp rezervistiem Visu zvaigžņu spēlei tika izraudzīts Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. Porziņģis pirms četriem gadiem uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz spēlēja NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā. Savā debijas sezonā jauno spēlētāju zvaigžņu spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs.

2020.gadā zvaigžņu spēlē Lebrona Džeimsa komanda ar 157:155 uzvarēja Jaņņa Adetokunbo vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!