Foto: Mango
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš kādā Eiropas klubā spēlēs tikai tad, kad būs apdrošināts viņa līgums, intervijā portālam "sfgate.com" atklāja basketbolista aģents Bils Dafijs.

"Domāju, ka Biedriņš spēlēs Eiropā uz īsu brīdi vai visu sezonu, ja NBA lokauts turpināsies, taču mums jāapdrošina viņa līgums ar "Warriors", lai to pasargātu" teica Dafijs. "Viņš tagad nopietni trenējas un parasti ap šo laiku ir savā labākajā formā. Nākamo 20 līdz 30 dienu laikā Biedriņš būs pilnībā gatavs spēlēt."

Piektdien ASV medijos izplatījās informācija, ka Biedriņš noslēdzis līgumu ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga", bet Serbijas tabloīdi ziņoja, ka latviešu centra spēlētājs pievienosies Turcijas komandai Stambulas "Anadolu Efes". Neviena no šīm informācijām vismaz pagaidām nav pareiza.

Kā atklāja Dafijs, jūnijā "Warriors" vadība vēlējusies Biedriņu aizmanīt uz citu komandu, tomēr viņi nolēma to nedarīt un tagad cer, ka basketbolists psiholoģiski un fiziski būs gatavs atgriezties komandas sastāvā.

"Bija nopietnas sarunas, jo, manuprāt, komandas vadība vēlējās viņu aizmainīt," atklāja Dafijs. "Tomēr citi komandas pārstāvji ar Biedriņu vēlējās turpināt sadarbību, jo, aplūkojot situāciju, viņu nebija pret ko iemainīt."

"Ja viņš spēs atgūs sportisko formu, Biedriņš, iespējams, būs viens no astoņiem labākajiem centra spēlētājiem līgā," turpināja aģents. ""Warriors" bija taisnība, kad viņi teica, ka slogs ir uzlikts uz mūsu aģentūru, lai viņu atgrieztu iepriekšējā līmenī. Tagad par Biedriņu esmu ļoti pārliecināts."

"Viņš ir cīnītājs, vēlas uzvarēt un nevēlas pārstāvēt nevienu citu NBA organizāciju," uzsvēra Dafijs.

Jau ziņots, ka Biedriņš, kurš potītes dēļ aizvadīto NBA sezonu noslēdza priekšlaicīgi, aizbildinoties ar veselības stāvokli, nav piekritis šovasar palīdzēt Latvijas basketbola izlasei gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Kā ziņots, arī pats basketbolists vismaz pagaidām neapsver iespēju NBA lokauta laikā spēlēt kādā Eiropas klubā.

Jau vēstīts, ka Biedriņš aizvadītajā sezonā laukumā devās 59 spēlēs, vidēji mačā izceļoties ar pieciem punktiem un 7,2 atlēkušajām bumbām.

NBA regulārajā čempionātā Rietumu konferencē "Warriors" ar 36 panākumiem 82 spēlēs ierindojās 12.vietā, neiekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Kā ziņots, NBA pašlaik norisinās lokauts, kas sākās, jo klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija nespēja parakstīt jauno kolektīvo vienošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!