Latvijas izlases basketbolists Aigars Šķēle nākamajā sezonā spēlēs Vācijas vienībā Vircburgas "s.Oliver", piektdien savā tīmekļa vietnē informē Vācijas klubs.

Aizvadītajā sezonā Šķēle Rīgas kluba rindās kļuva par Latvijas čempionu, izcīnīja otro vietu Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) un iekļuva Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrajā grupu turnīrā.

"Viņš ir daudzpusīgs aizsargs – uzbrucējs, kas var spēlēt visās trijās pozīcijās no pirmā līdz trešajam numuram, labi lasa aizsardzību un laukumā pieņem pareizus lēmumus," par 28 gadus veco kluba jaunieguvumu saka vienības galvenais treneris Deniss Vuherers.

Pirmos soļus starptautiskajā basketbolā latvietis spēra Spānijā 2009. gadā, taču profesionāļa karjeru pieaugušo klubā sāka 2012. gadā Rīgas "Barons" rindās, vēlāk pārstāvot arī "Jūrmala/Fēnikss", "VEF Rīga", "Valmiera/ORDO" un "Ventspils" klubus.

2018./2019. gada sezonā viņš spēlēja Antibas "Sharks" komandā Francijā, bet nākamo sezonu pavadīja Roberta Štelmahera trenētajā Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Klubs vēsta, ka basketbolists uz Vircburgu dodas kopā ar sievu un diviem bērniem.

"Viņš ir ļoti interesants spēlētājs, kurš ilgu laiku ir bijis mūsu vēlmju sarakstā. Vēlējāmies ar viņu līgumu parakstīt jau pagājušajā sezonā, taču toreiz tas neizdevās," saka kluba Sporta un skautinga menedžeris Krešimirs Lončars. "Šķēle bija viens no labākajiem Rīgas kluba spēlētājiem, un viņš ar saviem fiziskajiem dotumiem labi iekļaujas bundeslīgā. Esam priecīgi, ka varējām parakstīt līgumu ar Austrumeiropas spēlētāju, kuram ir augsts basketbola intelekts."

Klubs ziņo, ka 35 spēlēs "VEF Rīga" trīs turnīros aizvadītajā sezonā Šķēle vidēji spēlē guva apmēram desmit punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un četrreiz rezultatīvi piespēlēja.

Kopš 2016. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra 28 gadus vecais basketbolists ir arī Latvijas izlases spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!