Foto: DELFI
Trešdien, 1. augustā BK "Jēkabpils" noslēdza līgumu ar seškārtējo Latvijas čempionu un vienu no labākajiem Latvijas basketbola aizsargiem - Aigaru Vītolu.

"Ar sastāvu vēl gan neesmu pilnība iepazinies, lai gan trešdien biju apskatījies kā komanda darbojas treniņā", stāstīja Vītols. Viņš uzsvēra, ka BK "Jēkabpils" izveide ir pozitīvs pavērsiens Latvijas basketbolā, ņemot vērā, ka pēdējos gados LBL arvien samazinājās komandu skaits. Turklāt basketbolistu ļoti priecē tas, ka var piedalīties jaunā projektā.

Jautāts par mērķiem, Vītols atzina, ka viss ir atkarīgs no komandas sastāva un piebilda: "Cīnīsimies par medaļām! Citādāk nevar būt!".

Basketbolists ir spēlējis Latvijas izlasē, Ventspils, Latvijas vīriešu izlasē, ASK Rīga, Barons, Barons/O!Karte un Jūrmala/Fēnikss. Vītols ir ilggadējs Latvijas izlases kapteinis.

Profesionāli basketbolu sācis spēlēt "VEF/Ādaži" komandas sastāvā 1994. gadā. Vēlāk komanda mainīja nosaukumu uz "Metropole". Šajā komandā Vītols spēlēja līdz 1998. gadam.

Treniņus kopā ar pārējiem BK "Jēkabpils" spēlētājiem Vītols uzsākts pirmdien, 6. augustā.

Vītols ir 36 gadus vecs spēlētājs, sver 91 kg un ir 194 cm garš.

Pašreiz BK "Jēkabpils" sastāvā ir tādi basketbolisti kā Jurijs Aleksejevs, Kristaps Mediss, Oskars Virsis, Artūrs Škute, Oskars Prikulis, Artis Arnītis, Edgars Leja, Mihails Hlebovickis, Pīdžejs Hils, Tods O'Braiens un nu jau – Aigars Vītols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!