Foto: F64

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde 3x3 sieviešu izlases galvenā trenera amatā apstiprinājusi Ainaru Zvirgzdiņu, ziņots LBS mājaslapā.

Nedēļas nogalē Latvijas sieviešu izlase Rumānijas pilsētā Konstancā piedalīsies Eiropas kausa izcīņas (čempionāta) kvalifikācijas turnīrā. Konstancā Latviju pārstāvēs Ketija Vihmane, Anita Miķelsone, Paula Mauriņa un Marta Miščenko.

Latvijas 3x3 basketbola sieviešu izlases treneris Ainars Zvirgzdinš: "Jau mēnesi esam aktīvi strādājuši treniņos, izveidojies izlases minikodols no U23 vecuma grupas spēlētājām, ko papildina Marta Miščenko. Mēģinām piesaistīt arī citas profesionāles. Pagaidām dažādu iemeslu dēļ tas nav izdevies, bet nākotnē varētu pievienoties arī pieredzējušas spēlētājas, kā tas notiek citās valstīs."

"Sastāvu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā koriģēja spēlētāju veselības stāvoklis, jo Janeta Rozentāle nepaguva izārstēt savainojumu," piebilst Zvirgzdiņš. "Uz Konstancu braucam cīnīties par ceļazīmi. Labi, ka pretinieces grupā Čehijas un Bulgārijas komandas vispirms spēlēs savā starpā. Redzēto varēsim ņemt vērā, bet 3x3 basketbola specifika prasa, lai pašas spēlētājas prastu ātri adaptēties konkrētai situācijai laukumā un kreatīvi pieņemt pareizākos lēmumus."

Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā D grupā Latvijas komanda sestdien, 4. jūnijā, plkst. 11.30 spēlēs ar Bulgārijas komandu un plkst.12.50 – ar Čehijas izlasi (spēle Bulgārija – Čehija notiks plkst. 10.10). Divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā un svētdien spēlēs ar kādu no B grupas komandām (Rumānija, Turcija, Itālija).

Turnīra trīs labākās komandas iegūs ceļazīmi uz Eiropas kausa finālturnīru, kas 9.-11. septembrī notiks Austrijas pilsētā Grācā. Finālturnīrā varēs spēlēt arī ceturtās vietas ieguvējas, ja tām bilance būs labāka, nekā ceturtās vietas ieguvējām kvalifikācijas turnīrā Izraēlā (9.-10. jūnijs).

Latvijas vīriešu izlasei jau garantēta vieta Eiropas kausa izcīņas (čempionāta) finālturnīrā.

Ainars Zvirgzdiņš no 2007. līdz 2009. gadam, kā arī 2014.-2015. gadā bija Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris, 2001. gadā un kopš 2021. gada – sieviešu valstsvienības galvenā trenera asistents. 2004.-2005. un 2014.-2016. gadā – vīriešu valstsvienības galvenā trenera asistents. Strādājis Latvijas, Zviedrijas, Krievijas klubos, 2007. gadā ar Maskavas "Dynamo" uzvarējis FIBA kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!