Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pāreju noslēdzošā diena ceturtdien izvērtās aktīva, bet par skaļāko kļuva Kevina Gārneta atgriešanās Minesotas "Timberwolves" rindās.

Gārnets, kurš maijā svinēs savu 39. dzimšanas dienu, "Timberwolves" komandu pārstāvēja no 1995. līdz 2007.gadam, kad pārgāja uz Bostonas "Celtics", bet 2013.gada vasarā viņš tika aizmainīts uz Bruklinas "Nets". Zīmīgi, ka kopš Gārneta aiziešanas Minesotas vienība ne reizi nav spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru un arī šosezon ir otra vājākā vienība līgā.

Šīs pārejas ietvaros "Nets" sastāvam pievienojās uzbrucējs Tadeuss Jangs.

Bruklinas vienība savām rindām ceturtdien vēlējās piesaistīt arī Redžiju Džeksonu, tomēr viņš no Oklahomasitijas "Thunder" pārgāja uz Detroitas "Pistons". Trīs komandu darījumā "Pistons" ieguva arī Jūtas "Jazz" spēlētāju Edrianu Vodžnarovski, bet pretī uz "Thunder" atdeva Kailu Singleru un Derilu Džerardu Ogustinu. Tāpat "Thunder" uz "Jazz" nosūtīja Grāntu Džeretu, bet uz "Jazz" - Deividu Loki.

Tikmēr Fīniksas "Suns" trīs komandu darījumā uz Maiami "Heat" nosūtīja slovēņu brāļus Goranu un Zoranu Dragičus. "Suns" pretī saņēma Deniju Greindžeru un divas nākotnes pirmās kārtas izvēles draftā, bet no Ņūorleānas "Pelicans" - Džonu Salmonsu. Tikmēr uz "Pelicans" no "Heat" devās Noriss Kols, Džastins Hemiltons un Šons Viljamss.

Kā zināms, 2013.gadā Hemiltons vairākus mēnešus pārstāvēja arī Latvijas komandu "VEF Rīga", bet šajā sezonā viņš "Heat" rindās jau bija piedalījies 24 spēlēs.

Gorans Dragičs iepriekšējā sezonā tika atzīts par visprogresējušāko spēlētāju līgā, bet šajā sezonā viņš vairs nebija apmierināts ar savu lomu "Suns" rindās.

Tāpat Ārons Afalo pāreju pēdējā dienā no Denveras "Nuggets" nokļuva Portlendas "Trail Blazers" rindās, kā arī tika veikti vēl citi darījumi. Kopā pārejās tika iesaistīti 37 spēlētāji, kas ir jauns līgas rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!