Šo trešdien, 1.oktobrī, sāksies "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunā sezona, pirms kuras iepazīstinām lasītājus ar komandu mērķiem un jaunumiem. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar "Liepāja/ Triobet" komandu.

Pirms sezonas "Liepājas/ Triobet" kluba direktors Arturs Košeļevs norādīja, ka mērķis ir reāli izpildāms, neskatoties uz to, ka starpsezonā komandā notikušas vairākas izmaiņas, tostarp komandu atstājis ilggadējais kapteinis Artis Ate, kurš pievienojies BK "Ventspils" komandai. Tāpat uz "Latvijas Universitāti" devušies Roberts Krūmiņš un Renārs Magone. Projām devies arī Roberts Freimanis, Toms Leiteris un amerikānis Pīdžejs Hils. Vasaras beigās pēc abpusējas vienošanās komandu atstājis arī Ivars Timermanis, kuram gan līgums bijis vēl uz nākamo sezonu, sacīja Košeļevs, gan neatklājot sadarbības pārtraukšanas iemeslus.

Taču tukšas vietas nav palikušas un uz jauno sezonu piesaistīts bijušais biznesa augstskolas "Turība" komandas līderis Jānis Antrops un ilgu laiku Itālijā spēlējošais Jāņa brālis Gints Antrops. Tāpat vienošanās ir panākta ar lietuviešu centra spēlētāju Edgaru Žeļoni un amerikāni Dveinu Džonsonu. No pagājušā gada ierindā ir palikuši Roberts Krastiņš, Lauris Blaus, Kristaps Miglinieks, Arnolds Helmanis un lietuvietis Andrius Mažutis.

Ar komandu trenējas arī liepājnieks Mareks Jurevičus, kurš patlaban gan ir sava kluba meklējumos, tomēr "Liepāja/Triobet" meklē iespējas, lai paturētu šo spēlētāju savā sastāvā uz visu sezonu.

Komandas galvenais treneris Uvis Helmanis uzskata, ka "komanda ir kvalitatīvāka nekā iepriekšējā gadā. Galvenais ieguvums ir spēlētāju veselības stāvoklis - esam ieguvuši veselīgākus spēlētājus, ar ko iepriekš mums bija problēmas. Ar gatavošanos sezonai esmu apmierināts, un spēlētāju attieksme ir laba," sacīja galvenais treneris un piebilda, ka pirmajā pārbaudes spēlē pret Vācijas bundeslīgas komandu Brēmerhafenes "Eisbaren" tika piedzīvots zaudējums, tomēr komanda rādījusi ļoti labu sniegumu.

Tāpat komandas galvenais treneris Uvis Helmanis paziņoja, ka komandas kapteinis nākamajā sezonā būs lietuvietis Andrius Mažutis, bet viņa asistents – Arnolds Helmanis.

Kluba direktors Arturs Košeļevs informēja, ka Liepājas basketbola klubs nākamajā sezonā nebūs pārstāvēts LBL 2.divīzijā, norādot, ka tas saistīts ar pavasarī notikušo totalizatoru skandālu, kā rezultātā vairāki vadošie šīs vecuma grupas spēlētāji saņēmuši diskvalifikāciju līdz decembrim.

"Ar vājākiem resursiem dalību šajā divīzijā nevaram pacelt un neredzam jēgu spēlēt, lai iedragātu savu pašcieņu un sagrautu spēlētāju pārliecību par saviem spēkiem," sacīja Košeļevs.

Neraugoties uz izmaiņām Latvijas azartspēļu tirgu regulējošos normatīvajos aktos, komandas galvenais sponsors arī nākamajā sezonā būs totalizatoru rīkotājs "Triobet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!