Foto: DELFI

Par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) oktobra labāko spēlētāju atzīts vicelīderu "Jēkabpils" pieredzējušais poļu centra uzbrucējs Mihals Hlebovickis.

36 gadus vecais centrs sezonas sākumā palīdzējis "Jēkabpilij" uzvarēt piecās spēlēs no sešām, iekrādams visaugstāko lietderības koeficientu visā līgā – 21,33. Hlebovickim ir arī visvairāk bloķēto metienu – vidēji spēlē 2,5. Statistika citos rādītājos – vidēji spēlē 15,3 punkti un 7,3 atlēkušās bumbas.

Sezonu esi sācis ļoti labā sportiskā formā. Kā izdevies to sasniegt?

Mūsu komanda sezonai sāka gatavoties divas trīs nedēļas agrāk par citām. Nopietni pastrādājām, un darbs nav palicis bez rezultātiem. Arī pirms tam vasarā nebiju pilnīgi atslābinājies, visu laiku pa druskai kustējos, patrenēju kājas.

Patlaban esi profesionāļa statusā?

Protams. "Jēkabpils" ir profesionāla komanda, un man ir profesionāļa līgums. Treniņi divreiz dienā, spēlējam divos turnīros un abos ir nopietni mērķi.

Pirms "Jēkabpils" spēlēm daudzi treneri uzsver "Hlebovicka faktora" lielo nozīmi, taču uzreiz piesardzīgi piebilst: redzēs, cik ilgi viņam pietiks spēka. Ko tu atbildi uz šādām šaubām?

Pats zinu, ka pēc dažām nedēļām man būs 37.dzimšanas diena, un sportiskā forma var "peldēt". Taču tas nemaz nav tik ļoti atkarīgs no vecuma. Drīzāk organisma. Vienam pietiek enerģijas labi spēlēt 40 gados, citam karjera beidzas jau 30 gadu vecumā. Neviens nezina, kas būs rīt, un es pats par to cenšos nedomāt. Katrā spēlē daru savu darbu, cik vien labi varu. Protams, būs grūti visu sezonu spēlēt tādā līmenī, kā mačos ar Ventspili vai Valmieru, taču galvenais, lai komanda uzvar - individuālais ieguldījums man nekad nav šķitis svarīgs.

Bet Oktobra spēlētāja balva taču sagādā gandarījumu?

Ziņa par ir ļoti patīkama, jo biju jau apradis ar domu, ka mans pēdējais MVP tituls bija pirms diviem gadiem LBL2. Tomēr prieks nebūtu tik liels, ja komandai nebūtu tik laba bilance.

Oktobrī Aldaris LBL un Baltijas līgā nospēlētas deviņas spēles - nopietns grafiks...

Jā, zināms nogurums jau iekrājies, taču ar to var tikt galā. Galvenais, lai nebūtu nopietnu traumu (tpu, tpu, tpu...). Spēkus var atjaunot.

Aldaris LBL esat sākuši ar piecām uzvarām sešās spēlēs, Baltijas līgā bilance divas uzvaras trijās spēlēs - esi apmierināts?

Sākums tiešām izdevies veiksmīgs, kaut gan gandrīz vienmēr var būt arī vēl labāk. Nopietni pacīnījāmies Ventspilī, kur beigās tomēr zaudējām. Īpaši žēl par neveiksmi BBL spēlē Rakverē, kur neizmatojām ļoti labas iespējas uzvarēt. Tomēr kopumā grēks sūdzēties un centīsimies tā turpināt.

Kāds ir galvenais mērķis šajā sezonā pašam un komandai?

Minimālais uzdevums ir ceturtā vieta Latvijā, bet ar to negribas apmierināties. Gribas medaļu! Pie tās tikt nebūs viegli. "Valmiera" noteikti centīsies nosargāt savas pozīcijas, laba komanda ir Liepājai, sezonas laikā stiprāks droši vien kļūs "Barons kvartāls". No otras puses, Ventspils mums vairs nešķiet tik tālu, kā pagājušajā gadā. Mūsu komanda ir stiprāka, nekā pērnsezon, un mans uzdevums ir katrā spēlē tai palīdzēt pēc iespējas vairāk. Ja arī bumba kādā spēlē nekritīs grozā, centīšos būt noderīgs savādāk - vākšu bumbas, atbrīvošu partneriem ceļu uz grozu, bloķēšu pretinieku metienus. Darīšu to, ko protu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!