Foto: F64

Šodien savstarpēju maču "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionātā aizvada "Latvijas Universitāte" un čempionāta jaunpienācēja "Saldus".

Mača sākums Rīgas Olimpiskajā sporta centrā paredzēts plkst.19.30.

Šosezon labāk veicies "Saldus" komandai, kas spējusi izcīnīt piecas uzvaras 11 cīņās, tikmēr LU kontā trīs panākumi desmit mačos.

Tiesa, LU šosezon ir ceturtā rezultatīvākā komanda LBL, jo vidēji mačā guvusi 79,2 punktus, kamēr "Saldus" ar 71,27 punktiem ik spēlē ieņem devīto vietu starp 11 vienībām.

Pieminot lielveikala "Maxima" traģēdijā bojāgājušos šajā mačā būs izkārts valsts karogs sēru noformējumā, spēles laikā netiks atskaņota mūzika, netiks izmantoti izklaidējoši priekšnesumi un spēlētājiem pie formas tērpiem ieteicams piestiprināt sēru lentītes.

Tāpat duelis sāksies ar klusuma brīdi.

Kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām sešās spēlēs joprojām ir "Ventspils" komanda, kurai ar deviņiem panākumiem desmit mačos seko "Jēkabpils". Trešā ar septiņām uzvarām desmit spēlēs joprojām ir "Valmiera", kurai ar sešiem panākumiem deviņās cīņās seko "Liepāja"/"Triobet".

Piektajā vietā ar piecām uzvarām desmit cīņās atrodas "Barons kvartāls" basketbolisti, kuriem ar piecām uzvarām 11 mačos seko "Saldus", bet tāda pati bilance ir arī "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai. Tikmēr "Jelgava" iekrājusi četras uzvaras 11 spēlēs, bet ar trim panākumiem desmit mačos seko "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolisti.

Desmitajā vietā ar divām uzvarām 11 mačos joprojām ir biznesa augstskolas "Turība" komanda, bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās piecās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

No 12 komandām turnīrā joprojām nav iesaistījušies valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!