Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketboliste Aleksa Gulbe pievienojusies Spānijas spēcīgākajai komandai Salamankas "Perfumerias Avenida", informē vienība.

Līgums ar 22 gadus veco uzbrucēju noslēgts uz nākamo sezonu.

Gulbei aizvadītā sezona bija labākā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) karjerā, vidēji mačā gūstot 11,8 punktus un izcīnot 6,3 atlēkušās bumbas, kā arī nopelnot vietu "Big Ten" konferences otrajā simboliskajā izlasē. Četrās sezonās uzbrucēja sakrāja vairāk nekā 1000 punktus un 600 atlēkušās bumbas.

Pēc NCAA sezonas beigām latviete piedalījās Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Konektikutas "Suns" treniņnometnē.

Gulbe ir Rīgas bērnu un jauniešu sporta skola "Rīdzene" audzēkne un bijusi Itālijas kluba Venēcijas "Umana Reyer" sistēmā.

Latvijas sieviešu izlasē viņa laukumā devusies trīs spēlēs, kurās vidēji guvusi astoņus punktus un izcīnījusi sešas atlēkušās bumbas. Viņa pārstāvēja Latvijas jaunatnes izlases Eiropas čempionātos un piedalījās 2016. gada U-17 Pasaules kausa izcīņā.

Salamankas komanda šosezon uzvarēja Spānijas čempionātā un Karalienes kausa izcīņā, kā arī izcīnīja bronzu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!