Foto: AP/Scanpix

Par basketbolista karjeras beigām oficiāli paziņojis pazīstamais amerikāņu sportists Alens Aiversons, kurš 14 gadus ar rezultatīvu sniegumu priecēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu fanus.

1997.gadā Aiversons NBA draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru. Savas 14 gadus ilgās karjeras laikā viņš vidēji spēlē guva 26,7 punktus un izpildīja 6,2 rezultatīvas piespēles. NBA Visu zvaigžņu spēlēs viņš piedalījās 11 reizes.

Viņš NBA pārstāvēja Filadelfijas "76ers", Denveras "Nuggets" un Memfisas "Grizzlies" komandas. Tomēr savas karjeras spilgtākos gadus viņš pavadīja Filadelfijā, īpaši 2001.gadā, "76ers" komandu aizvedot līdz līgas finālam.

"Savā karjerā esmu pieļāvis daudzas kļūdas, par kurām es nelepojos. Tomēr tagad citi no manis var mācīties. Kādreiz es domāju, ka šī diena būs traģiska. Esmu lepns un apmierināts, un priecājos par savu lēmumu," paziņoja Aiversons.

Pēdējo spēli NBA viņš aizvadīja 2010.gadā, kad atgriezās "76ers" komandā. Savukārt pēdējais profesionālais klubs viņam bija Stambulas "Bešiktaš" no Turcijas, kad 2010./2011.gada sezonā viņš aizvadīja vien desmit spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!