Globālā alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas kompānija "Amber Beverage Group" (ABG) noslēgusi sadarbības līgumu ar Ukrainas Basketbola federāciju par Ukrainas vīriešu basketbola valstsvienības sponsorēšanu. Līgums paredz atbalstīt komandas dalību "FIBA Pasaules kauss'2023" kvalifikācijas spēlēs, kas jau drīzumā norisināsies Rīgā, Latvijā, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Amber Beverage Group" vadītāja Jekaterina Stuģe, komentējot sponsorēšanu, sacīja: "Mēs atbalstām sportistus, kuri ir darījuši visu iespējamo, lai kļūtu par labākajiem savā jomā, lai tiktu iekļauti izlasē. Viņu talants, sasniegumi un veiklība nedrīkst pazust kara dēļ. Mēs atbalstām komandu un vēlam veiksmi viņu centienos kļūt par pasaules vadošo komandu; viņi to ir pelnījuši. Spēļu laikā simtiem mūsu darbinieku uzmundrinās Ukrainas izlasi, lai tā gūtu uzvaru."

Ukrainas Basketbola federācijas ģenerālsekretārs Vladimirs Drabikovskis komentēja: "Ukraina ir nonākusi ļoti sarežģītos apstākļos; mūsu valstī notiek zvērīgs karš. Visa civilizētā pasaule ir apvienojusies, lai palīdzētu mūsu valstij, un mēs to patiesi jūtam. Sports nav izņēmums šajā sarežģītajā situācijā, un mēs esam pateicīgi par atbalstu un patiesām draudzībām, kas veidojas šajā izaicinājumiem pilnajā laikā. Esmu pārliecināts, ka mūsu sadarbība ar "Amber Beverage Group" būs auglīga abām pusēm un pārvērtīsies ilgtermiņa attiecībās. Esam pateicīgi uzņēmumam par atbalstu, un turpmākajās spēlēs darīsim visu iespējamo, lai pierādītu, ka ukraiņu tauta, un tostarp arī sportisti, ir apņēmīgu uzvarētāju nācija."

Ukrainas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis sacīja: "Ukrainas basketbola komandai tuvojas ļoti svarīgs brīdis 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā. Mums ir vajadzīgas uzvaras, lai atrisinātu mūsu izaicinājumus un sasniegtu pasaules čempionātu. Ukrainas izlase to ir pelnījusi, un kopā ar spēlētājiem, draugiem un partneriem mēs darīsim visu iespējamo, lai uzvarētu. Ukrainai spēles pret Gruziju un Spāniju nomināli būs mājas spēles, taču kara dēļ nevaram tās aizvadīt Kijivā. Esmu gandarīts, ka arēna šiem mačiem tiks nodrošināta Latvijā un to, ka "Amber Beverage Group" būs Ukrainas komandas sabiedrotais."

Jau pirmajās dienās, neilgi pēc Krievijas karaspēka ieiešanas Ukrainā, "Amber Beverage Group" paziņoja, ka uzņēmums atbalsta Ukrainas tautu. Sadarbībā ar vairākām organizācijām ABG ir ziedojusi ievērojamus finanšu un nefinanšu līdzekļus Ukrainas tautai, lai sniegtu atbalstu tur, kur tas ir nepieciešams visvairāk.

2023. gada FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ietvaros "Amber Beverage Group" ir ieguvusi Ukrainas vīriešu basketbola izlases augstākā līmeņa sponsora statusu. Savukārt tas sniegs nozīmīgu finansiālu atbalstu valstsvienības sagatavošanai piecām Pasaules kausa izcīņas vasaras kvalifikācijas cikla spēlēm, kas šodien ir atlases kampaņas atslēgas spēles. Ukrainas izlase otro reizi vēsturē var iekļūt Pasaules kausā un augstu pacelt savu karogu, kas ir kļuvis par demokrātijas un cīņas par taisnību simbols visā pasaulē.

Jūlija sākumā Ukrainas basketbola valstsvienība galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā "Arēnā Rīga" aizvadīs Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēles ar Gruzijas izlasi (1. jūlijā) un Spānijas izlasi (7. jūlijā). Ukrainas basketbola valstsvienība tradicionāli ir starp Eiropas svarīgāko turnīru dalībniecēm. 2022. gada rudenī komanda piedalīsies Eiropas čempionātā. Tāpat komandai ir labas izredzes sasniegt 2023. gada Pasaules kausu. Ukrainas izlases galvenās zvaigznes ir NBA spēlētāji Svjatoslavs Mihaiļuks un Alekss Lens, ar kuru līdzdalību valstsvienībai šovasar vajadzētu sasniegt Pasaules kausu.

"Amber Beverage Group" ir alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas kompānija, kuras atpazīstamākie uzņēmumi Latvijā ir "Amber Latvijas balzams", vadošais alkoholisko dzērienu izplatītājs "Amber Distribution Latvia" un "Latvijas balzams veikali" tīkls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!