Priekšlaicīgi noslēgtajā "Pafbet" Latvijas – Igaunijas basketbola līgas sezonā vislabāk apmeklētā Latvijas komanda bijusi "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola", bet televīzijā visvairāk skatījās "VEF Rīga" spēle, liecina Latvijas Basketbola savienības apkopotā statistika, kuru savā mājaslapā publicējusi Valmieras komanda.

Skatītāju skaita ziņā "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" visu sezonu noturēja pirmo pozīciju spēles vidējās apmeklētības ziņā. Kopumā uz Valmieras vienības mājas spēlēm klātienē ieradās 11170 skatītāji, kas vidēji mačā sasniedz 859 līdzjutējus. Valmieras pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija visai ievērojams. Otro pozīciju ieņēma "Ventspils" ar 8700 līdzjutējiem, kas vidēji mačā deva 725 skatītājus. Vēl lielāka starpība bija starp otro un trešo vietu. Līdz trešajai pozīcijai pacēlās "VEF Rīga" komanda, kas pēc sezonas pirmās puses bija piektajā vietā. Rīdzinieki ar 7095 sezonas noslēgumā apsteidza "Ogri" (6103) un "Liepāju" (5350).

Sezonas pati apmeklētākā spēle norisinājās Ventspilī, kad Kurzemē viesojās Latvijas čempione "VEF Rīga". Uz šo maču ventspilnieki patiešām aktivizējās, apsteidzot savu otro visvairāk apmeklēto spēli par vairāk nekā pusotru reizi. Ventspilnieki bija iesaistīti arī citu komandu apmeklētākajās cīņās. "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" savu sezonas pēdējo spēli aizvadīja pret kurzemniekiem. Uz šo maču ieradās 1500 līdzjutēji, kuru klātbūtnē pie Vidzemes Olimpiskā centra griestiem tika iemūžināts Sanda Amoliņa #11 spēles numurs. Arī ventspilnieku viesošanās Rīgā pret vefiešiem pulcēja 1500 skatītājus. Kopumā sezonas laikā četras reizes uz Valmieras spēlēs tika sasniegta 1000 līdzjutēju atzīme.

TV reitingus salīdzināt ir sarežģītāk, jo mačus translēja trīs platformās - "Best4sport" televīzijā un "youtube.com" un "delfi.ee" mājaslapās. Turklāt visām komandām nebija līdzīgs pārraidīto spēļu skaits "Best4Sport" kanālā. "Ventspils" mači tika pārraidīti desmit reizes, "VEF Rīga" un "Jūrmala/Betsafe" spēles tika translētas deviņas reizes. "Ogre" un "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" spēles televīzijas kanālā tika parādītas četras reizes, savukārt "Liepājas" un "Latvijas Universitātes" mājas spēles televīzijā netika rādītās.

Latvijas čempione "VEF Rīga" bija skatītākā ar vidēji 8576 skatītājiem mačā, bet otro vietu ieņēma "Ventspils" cīņas ar 8327 TV skatītājiem. Valmieras spēles ieņēma trešo vietu ar vidēji 7764 skatītājiem. "Youtube" platformā skatītākā atkal bija "VEF Rīga" (vidēji 2361), bet "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" ieņēma otro vietu ar vidēji 2099 "Youtube" skatītājiem. "Youtube" versijā gan lielu daļu no skatītājiem veidoja Igaunijas līdzjutēji, kuri krietni augstāk pacēla skatījumus ar Igaunijas komandu līdzdalību nekā bija Latvijas komandu savstarpējām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!