Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa skandālā, kurā viņu kāda sieviete apsūdz izvarošanā, klajā nākušas jaunas detaļas, un ASV medija ESPN rīcībā nonācis kāds apšaubāms dokuments, kurā kļūdaini uzrakstīts latvieša vārds, kā arī sievietes sarakste ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Ņujorkas "Knicks".

Šokējošā ziņa par Porziņģa vainošanu Ziemeļamerikas medijos parādījās sestdien. Policijā iesniegtajā sūdzībā apgalvots, ka Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra spēles pret Milvoki "Bucks", kurā tobrīd vēl Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis. Sieviete par notikušo ziņojusi vien vairāk nekā gadu vēlāk, jo Porziņģis neesot samaksājis iepriekš atrunāto naudas summu par klusēšanu, kas bija 68 000 ASV dolāru (60 600 eiro). Porziņģa advokāti izvirzītās apsūdzības noraidījuši, notiekošo uzskatot par izspiešanu, un par to arī informējuši varas iestādes.

ASV sporta medijs ESPN savā rīcībā ieguvis kādu ar roku rakstītu vēstuli, ko sieviete dēvē par vienošanos ar Porziņģi par maksājumu. Šajā vēstulē Porziņģa vārds esot uzrakstīts kļūdaini un šobrīd nevar konstatēt, vai latvieša paraksts ir īsts. Tajā minēts, ka Porziņģis bez maksājuma esot piedāvājis arī cita veida kompensācijas, kuru starpā bijušas arī investīcijas uzņēmējdarbībā. Tāpat tur apgalvots, ka dokuments stājies spēkā 2018. gada 7. februārī.

Porziņģa advokāts Rolands Riopells ESPN informēja, ka basketbolists pilnībā noraida, ka būtu parakstījis kādu dokumentu, un to viņš sauc par viltotu. "Kad prasījām, lai tiek uzrādīts līguma oriģināls, lai varētu veikt analīzi, prasītājs to noraidīja," rakstīja Riopells.

Pēc tam, kad Porziņģis neesot samaksājis norunāto naudas summu, sieviete oktobra beigās un novembra sākumā sazinājās ar latvieša iepriekšējo klubu Ņujorkas "Knicks". Sieviete sarakstē ar "Knicks" atklājusi, ka 7. februāra naktī devusies pie Porziņģa uz dzīvokli, lai dabūtu autogrāfu. Kad viņa bijusi basketbolista dzīvoklī, Porziņģis izrīkojās kā vēlējās un bez viņas piekrišanas viņu seksuāli izmantoja. Pēc tam Porziņģis piedāvājis naudu, kad sapratis, ka rīkojies nepareizi.

Sieviete arī neslēpa, ka pēc 7. februāra nakts vēlējusies būt tuvās attiecībās ar Porziņģi, viņi esot sarakstījušies, kā arī sieviete sūtījusi fotogrāfijas, kurās redzama atkailināta. Viņa esot bijusi neapmierināta, ka basketbolists sarakstēs vēlāk vairs neesot izrādījis ieinteresētību.

ESPN ziņo, ka sarakstē ar "Knicks" komandu sieviete pievienojusi fotogrāfijas, kurās redzams, ka viņai izplēsti mati un lauzts deguns. Viņa apgalvoja, ka pēc nakts ar Porziņģi viņa veikusi plastisko operāciju, par kuru samaksāja 10 000 dolāru.

"Pēc ļoti agresīvās saskarsmes ar mani viņš atvainojās, bija mīlošs un gādīgs, un pat piedāvāja samaksāt mana mazā brāļa koledžas naudu un vēl... Lai arī viņš izturējās briesmīgi, kā "Knicks" līdzjutēja nevēlējos, lai viņš iekļūtu problēmās ar likumu. Es piekāpos un izbaudīju to laiku, ko pavadīju kopā ar viņu. Tomēr svarīgi uzsvērt, ka labie brīži kopā ar viņu nemaina faktu, ka viņš man piedāvāja dāvanu, lai gan es viņam to nelūdzu," 30. oktobrī "Knicks" juristiem rakstījusi sieviete.

Vēl viņa apgalvoja, ka pēc izvarošanas pie Porziņģa dzīvoklī palika līdz nākamās dienas pulksten 11, kā arī viņa dzīvoklī atstāja savas mīļākās "Jordan" firmas iešļūcenes, kas bija pelēkā un oranžā krāsā.

"Viņa Porziņģim par tām sūtīja ziņu, un viņš apstiprināja, ka tās atstātas viņa dzīvoklī," saziņā ar "Knicks" rakstīja sieviete.

Pagaidām nav skaidrs, vai starp abiem bijušas seksuālas attiecības pēc 7. februāra nakts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!