Foto: AP/Scanpix/LETA

Ietekmīgais medijs ESPN prognozē Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" komandai palikšanu ārpus nākamās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra, kamēr Dāvis Bertāns un Dalasas "Mavericks" tajā iekļūšot diezgan pārliecinoši.

ESPN spriež, ka "Wizards" bilance nākamajā sezonā varētu būt 34 uzvaras un 48 zaudējumi, kas Austrumu konferences kopvērtējumā dotu tikai 12. vietu un stabilu palikšanu ārpus "play-off". Aizvadītajā sezonā Vašingtonas komanda izcīnīja 35 uzvaras un arī ieņēma 12. pozīciju kopvērtējumā. Medija apskatniekus līdz galam nav pārliecinājis "Wizards" potenciāls un Kristapa Porziņģa un Bredlija Bīla dueta spējas.

"Wizards" bez vietas izslēgšanas turnīrā palikusi trijās no pēdējām četrām sezonām.

Tikmēr Austrumu konferences favorītu lomā nākamsezon būšot Bostonas "Celtics" (54-28), Milvoki "Bucks" (54-28) un Maiami "Heat" (51-31).

Savukārt Bertānam un "Mavericks" komandai ESPN apskatnieki atvēlējuši sesto vietu Rietumu konferences regulārajā čempionātā ar bilanci 49-33. Dalasa starpsezonā zaudēja vienu no saviem līderiem Džeilenu Bransonu, taču ieguva pāris citus spēlētājus. Tiesa, joprojām lielākais slogs būs jāiznes Lukam Dončičam.

Iepriekšējās sezonas regulārajā čempionātā "Mavericks" guva 52 uzvaras un rietumos ieņēma ceturto vietu.

Rietumos favorītu lomā Fīniksas "Suns" (56-26), NBA čempioni Goldensteitas "Warriors" (55-27) un Denveras "Nuggets" (53-29).

Jaunā NBA sezona sāksies 18. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!