Pavisam jaunas nokrāsas ieguvis 2010. gada Eiropas U20 čempionāts basketbolā sievietēm, kas no 15. līdz 25.jūlijam risināsies Liepājā, jo Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi tā logotipu, informē čempionāta komunikācijas konsultante Dace Avena.

Logotipa autors ir mākslinieks Jānis Esītis, kuram ir liela pieredze basketbola pasākumu dizaina veidošanā - pirms gada tieši viņš bija atbildīgs par dizainu Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm.

"Tā kā čempionāts norisināsies Liepājā, bija svarīgi to atspoguļot arī logotipā, tāpēc radās ideja par saulaino Liepājas jūrmalu, pludmali un basketbolu. Visam vajadzēja būt gaišam un vieglam," skaidro logotipa autors.

Pirmdien, Latvijas U – 20 basketbola valstsvienības meitenēm viesojoties bērnu namā "Apīte", pirmo reizi ar čempionāta logotipu tik iepazīstināta arī plašāka publika.

Eiropas U - 20 čempionāts basketbolā sievietēm šogad Liepājā pulcēs 16 spēcīgākās valstsvienības. Latvijas juniorēm, kas ir ielozētas B apakšgrupā, būs jācīnās ar Zviedrijas, Ukrainas un Krievijas vienaudzēm. Vietu nākamajā kārtā nodrošinās katras grupas trīs spēcīgākās vienības. Turnīrs Latvijas U20 sieviešu basketbola izlasei sāksies jau 15. jūlijā plkst. 21:10 pret Zviedrijas U-20 izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!