Ar Latvijas vīriešu U-20 basketbola izlases trumpjiem Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrā uzvarai pagaidām nepietiek, taču tiek meklēti risinājumi, lai izdodos iekļūt turnīra nākamajā kārtā," atklāja komandas galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Latvijas U-20 vīriešu izlase Eiropas čempionātā Krētā otrajā spēlē piedzīvoja otro zaudējumu, piekāpjoties Grieķijas komandai – 77:79 (12:13, 31:31, 52:56). Ceturtdien plkst.21:15 latvieši spēlēs ar Lietuvas izlasi, kas turnīru sākuši ar uzvaru pār grieķiem (73:65). Piektdien mūsu komandai brīvdiena, sestdien plkst.19 spēle ar Ungāriju. Trīs labākās no piecām komandām turpinās cīņu par medaļām, ceturtās un piektās vietas ieguvēji spēlēs turnīrā par 13.-20.vietu.

"Pietrūkst spēka, enerģijas, arī veselības, lai parādītu visu, ko protam. Sastāvs jākoriģē gan dažādu savainojumu dēļ - šodien cieta Žvīgurs, Pļavnieks, Šmits -, gan tāpēc, ka jāmeklē tos, kuriem spēle ies no rokas. Redzot, ka grieķiem ārējā līnijā ir fiziski spēcīgi vīri, kā arī ņemot vērā pirmās spēles pieredzi šodien pakoriģējām pamatsastāvu, sūtot laukumā Pāži un Štelmaheru. Drīz pie teikšanas tika arī citi un viegli mums negāja – pretinieki mērķtiecīgi centās izmantot savu pārsvaru fiziskajā spēkā un augumos tajās pozīcijās, kurās viņiem tas bija," Latvijas Basketbola savienībai stāstīja Mazurs. "Šī iemesla dēļ galotnē netikām pie svarīgas atlēkušās bumbas – grieķu saspēles vadītājs vienkārši bija vismaz 10 centimetrus garāks un krietni jaudīgāks par Pļavnieku. Mūsu centri savu darbu visumā izdarīja, tomēr cīņā pie groziem zaudējām ar 35-43."

"Spēles gaitā pretiniekus nekur tālu neatlaidām un uz brīdi pat izrāvāmies vadībā. Ar visām problēmām, mums ir savi plusi, kurus izmantojām. Pēc neveiksmīgā ceturtās ceturtdaļas sākuma (55:66 – 34.minūtē) pēdējās minūtēs atspēlējāmies. Diemžēl, tāpat, kā pirmajā mačā ar angļiem, svarīgā brīdī neatbloķējām pretinieku pie groza un zaudējām svarīgus punktus ar atkārtoto metienu. Atkal bija iespēja pēdējam uzbrukumam pie mīnus 2, un atkal tā palika neizmantota. Šoreiz pat netikām pie metiena. Kad bija iespēja – neizmetām, bet otru izdevību vairs neizveidojām," turpināja speciālists.

"Situācija tabulā nav patīkama, taču jācīnās tālāk. Ceturtdien spēle ar Lietuvas komandu, kuru pamatā veido 1994.gadā dzimušie Eiropas U18 vicečempioni. Gatavosimies smagai cīņai," noslēgumā sacīja Mazurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!