Foto: LETA

Latvijas izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars pieteikts Vašingtonas "Wizards" komandas sastāvā dalībai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgai.

Plānots, ka Žagars ar "Wizards" piedalīsies Vasaras līgā Lasvegasā, ko komanda sāks sestdien pret Detroitas "Pistons". Pēc tam sekos cīņas pret Fīniksas "Suns", Ņūorleānas "Pelicans" un Indiānas "Pacers", kā arī tiks aizvadīts vēl viens mačs.

Žagars vēl 2019. gadā pieteicās NBA draftam, taču vēlāk savu pieteikumu atsauca. Nākamajos gados gados tikt izraudzītam jauno spēlētāju izvēles ceremonijā gan traucēja savainojumi un ne pārāk pārliecinošs sniegums klubu basketbolā.

Šo vasaru 22 gadus vecais Žagars iesāka Latvijas izlases nometnē, uzspēlējot pārbaudes mačos pret Lietuvu, kā arī 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Slovākiju, kur astoņās minūtēs iekrāja četrus punktus un divas rezultatīvas piespēles. Pēc pirmās pārbaudes spēles pret Lietuvu saspēles vadītājs savu nelielo lomu valstsvienībā skaidroja ar saslimšanu pirms nometnes.

Žagars līdz šim ir bijis spēcīgā Spānijas kluba Badalonas "Joventut" spēlētājs, kur gan netika pie būtiskas lomas. Aizvadītās sezonas otro pusi viņš pavadīja Vācijas basketbola bundeslīgas komandā Braunšveigas "Lowen", kur 13 spēlēs vidēji atzīmējās ar 7,3 punktiem un 2,7 rezultatīvām piespēlēm.

NBA Vasaras līgā Lasvegasā piedalīsies arī Rodions Kurucs, kurš pārstāvēs Toronto "Raptors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!