Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) un Eiropas Basketbola Līgu Savienība (ULEB) arī pārtraukusi savu turnīru izspēli koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" dēļ, informēja organizāciju preses dienests.

FIBA paziņojumā teikts, ka šāds lēmums pieņemts, domājot par spēlētāju, treneri, amatpersonu un līdzjutēju veselību. FIBA turpinās sekot līdzi situācijai katru dienu un izvērtēs iespējas turpināt vai arī atcelt atlikušo sezonu.

"Ņemot vērā Pasaules veselības organizācijas paziņojumu, ka Covid-19 vīruss nu jau ieguvis pandēmijas statusu, esam veikuši pārrunas ar klubiem, pēc kurām nonācām pie secinājuma, ka uz nenoteiktu laiku ir jāaptur visu turnīru izspēles," teikts ULEB paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" "Convid-19" uzliesmojuma dēļ atteicās aizvadīt spēli pret Itālijas klubu "Umana Reyer" gan Venēcijā, gan Ļubļanā, ko piedāvāja kā neitrālu spēles vietu. Tāpat uz Ļubļanu nedevās otras grupas komanda Šopronas "Uniqa", kurai bija jātiekas ar citu itāļu klubu Skio "Famila". FIBA par šādu rīcību Rīgas un Šopronas klubiem piesprieda tehniskos zaudējumus.

FIBA rīko vairākus klubu turnīrus, tostarp Čempionu līgu, Eiropas kausu un sieviešu Eirolīgu. Savukārt ULEB paspārnē notiek vīriešu Eirolīga un ULEB Eirokauss.

Jau ziņots, ka trešdien Nacionālā Basketbola asociācija (NBA) pārtrauca sava čempionāta izspēli pēc tam, kad Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram konstatēja koronavīrusa izraisīto slimību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!