Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase sestdien nespēja kvalificēties 2022. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, izšķirošajā spēlē ar rezultātu 65:66 zaudējot Bulgārijai.

Latvijas izlasei šajā mačā bija nepieciešama uzvara ar vismaz sešu punktu pārsvaru, lai nodrošinātu sev vietu finālturnīrā. Lai arī spēles laikā Latvija pāris reizes bija vadībā ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, tomēr dramatiskā spēles galotnē tika piedzīvots sāpīgs zaudējums. Ja Latvija būtu uzvarējusi ar mazāku punktu pārsvaru, pēdējā spēlē būtu jāuzvar Grieķija.

Latvijas izlasei 14 punktus guva Jānis Timma, pa 11 punktiem guva Aigars Šķēle un Mareks Mejeris. Bulgārijai rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Dī Bosts, bet 15 punktus guva Pavlins Ivanovs, kura tālmetieni pēdējā ceturtdaļā sadeldēja Latvijas pārsvaru.

Līdz ar to gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu valstsvienības nespēlēs gaidāmo Eiropas čempionātu finālturnīros. Jau vēstīts, ka arī Latvijas sieviešu izlase dramatiski nespēja iekļūt spēcīgāko komandu pulkā, un tieši Bulgārija neklātienē spēlēja svarīgu lomu šajā neveiksmē.

Iepriekšējo reizi Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionātam nekvalificējās 1999. gadā.

Latvijas izlase kvalifikācijas ciklā ar vienu uzvaru piecās spēlēs palika pēdējā, ceturtajā, vietā H apakšgrupā, bet Bosnija un Hercegovina (četras uzvaras), Grieķija (trīs uzvaras) un Bulgārija (divas uzvaras) iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!