Foto: EPA/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Maiami "Heat" līderi Dveins Veids un Kriss Bošs arī nolēmuši izmantot savā līgumā atrunātos punktus un 1.jūlijā kļūt par brīvajiem aģentiem, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Tādejādi Veids atteicies no vēl diviem līgumā paredzētajiem gadiem, kuru laikā viņš kopumā nopelnītu 42,5 miljonus dolāru (31,1 miljonu eiro). Tikmēr Bošam līgumā paredzētajos divos gados būtu jānopelna kopumā 43 miljoni dolāru (31,5 miljoni eiro).

Kā zināms, šonedēļ par labu iespējai kļūt par brīvo aģentu nosliecās "Heat" līderis 29 gadus vecais Lebrons Džeimss.

Lēmumam par labu pašreizējā līguma pārtraukšanai lēmis arī "Heat" spēlētājs Udoniss Haslems, kurš par nākamo sezonu būtu nopelnījis 4,6 miljonus dolāru (3,3 miljonus eiro).

Tiesa, tas vēl nenozīmē, ka šie basketbolisti tiešām pametīs "Heat" komandu. Tiek izteikti pieņēmumi, ka šādi viņi vēlas panākt, lai Maiami klubam rastos lielākas iespējas investēt naudu komandas sastāva pastiprināšanā.

Kā zināms, "Heat" aizvadītajā sezonā NBA finālsērijā ar 1-4 piekāpās Sanantonio "Spurs" komandai, tādejādi noliekot NBA čempionu pilnvaras.

Pašlaik 30 gadus vecais Bošs un Džeimss "Heat" rindas papildināja 2010.gadā, pa to laiku četras reizes sasniedzot NBA finālu un divas reizes tajā triumfējot.

Savukārt 32 gadus vecais Veids "Heat" komandā spēlē jau no savas NBA karjeras pirmsākumiem, trīs reizes izcīnot līgas čempiona titulu. Arī 34 gadus vecais Haslems Maiami klubā spēlējis visu savu karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!