Foto: F64

Latvijas basketbolists Armands Šķēle nolēmis likt punktu savai profesionāļa karjerai, sociālajā vietnē "Instagram" paziņoja 35 gadus vecais sportists.

Šķēle iepriekšējā sezonā nespēlēja, bet 2016./2017.gada sezonā pārstāvēja "VEF Rīga" komandu, kļūdams par Latvijas čempionu. Pēc zelta medaļu izcīnīšanas aizsargs sarunā ar aģentūru LETA pauda, ka gribētu spēlēt vēl vismaz divus gadus, taču iecerētais neizdevās.

"Tā diena ir pienākusi, lai liktu basketbola kedas kastē uz visiem laikiem un beigtu savu profesionālo karjeru. Gribēju pateikt paldies visiem komandas biedriem, treneriem, faniem, menedžeriem, aģentiem, dakteriem (īpaši pēdējās divas sezonas), draugiem un protams ģimenei par atbalstu karjeras laikā. Tas bija garš ceļojums, kuru es izbaudīju," raksta Šķēle.

"Es zinu, ka nebiju labākais piemērs laukumā un ar mani nebija viegli, bet varu pateikt vienu, ka katrā treniņā un spēlē atdevu visus 100%. Beigās ne viss sanāca kā gribētos, bet neko nenožēloju, jo tāds bija mans ceļš. Arī daži sapņi piepildījās - spēlēt pret labākajiem un kopā ar labākajiem Latvijas izlasē, kā arī izcīnīt vairākas zelta medaļas. Lai kā arī būtu, basketbols vienmēr paliks manā sirdī, kā arī dažas karsējas. Es nekur nepazudīšu, sekošu līdzi mūsējiem un, protams, mācīšu mazo brāli Aigaru, kā jāspēlē," raksta basketbolists.

Šķēle savā karjeras pēdējā sezonā 14 Latvijas čempionāta spēlēs vidēji guva 8,6 punktus, veica 3,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas, bet VTB Vienotajā līgā viņam 21 mačā bija caurmērā 8,2 punkti, 3,3 rezultatīvas piespēles un 3,3 atlēkušās bumbas.

Karjeras laikā Šķēle pārstāvēja vairākus Latvijas, kā arī virkni ārzemju klubu. Viņš spēlējis Polijas, Beļģijas, Itālijas, Ukrainas, Igaunijas un Turcijas komandās. "Kalev"/"Cramo" komandā Šķēle trīs reizes kļuva par Igaunijas čempionu.

Viens no veiksmīgākajiem posmiem viņam no 2006. līdz 2009.gadam bija "Barons" komandā, ar kuru 2008.gadā tika izcīnīts Latvijas čempionu tituls, bet Šķēle tika atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko dalībnieku. Tāpat ar "Baronu" togad viņam izdevās uzvarēt FIBA Eiropas kausa izcīņā.

Savukārt 2015./2016.gada sezonā viņš kopā ar brāli Aigaru kļuva par Latvijas čempioniem "Valmiera"/ORDO komandas sastāvā.

Šķēle spēlēja visa vecuma Latvijas jauniešu izlasēs, kā arī ilgus gadus pārstāvēja Latvijas valstsvienību, kuras rindās ir aizvadījis 99 spēles, gūstot 779 punktus. Viņš ir piedalījās piecos Eiropas čempionātu finālturnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!