Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs piektdien, realizējot visus metienus no spēles, guva 12 punktus Vitorijas "Baskonia" uzvarā, aizvadot pirmo Spānijas augstākās līgas (ACB) maču šosezon.

"Baskonia" mājas spēlē ar rezultātu 103:89 (22:35, 37:12, 25:13, 19:29) uzvarēja Malagas "Unicaja".

Artūrs Kurucs laukumā bija 17 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā spēja realizēt trīs divu punktu metienus un divas reizes bija precīzs no trīs punktu līnijas, ne reizi nemetot garām grozam. Latvijas basketbolists arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, pa divām reizēm pārtvēra un pazaudēja bumbu, sakrāja četras personīgās piezīmes un izprovocēja divus pretinieku sodus. Viņš sakrāja +/- rādītāju +3 un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu 14.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Dariuss Tompsons, kamēr vēl 15 pievienoja Markuss Hovards.

Malagas komandā ar 20 gūtajiem punktiem izcēlās Nihads Džedovičs.

Tikmēr citā mačā Rodiona Kuruca un Daira Bertāna Seviljas "Real Betis" savā laukumā ar rezultātu 78:83 (19:21, 14:21, 24:25, 21:16) piekāpās "Valencia" basketbolistiem.

Bertāns uz laukuma bija 22 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā guva deviņu punktus, divas no astoņām reizēm esot precīzam no trīs punktu līnijas un gūstot trīs soda metienus. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi kļūdījās, izprovocēja divus pretinieku sodus, tika pie +/- rādītāja +2 un efektivitātes koeficienta pieci.

Rodions Kurucs laukumā bija 15 minūtes un četras sekundes, kuru laikā, realizējot vienu no diviem tālmetieniem, guva trīs punktus. Viņa kontā vēl trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas personīgās piezīmes, viens izprovocēts pretinieku sods, pārtverta piespēle, divas kļūdas, sakrājot +/- rādītāju -9 un efektivitātes koeficientu nulle.

Jau ziņots, ka vakar ar zaudējumiem sezonu sāka Riharda Lomaža Saragosas "Casademont", Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi" un Rodija Mačohas "Fuenlabrada".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona", kuras rindās tobrīd vēl spēlēja Rolands Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!