Foto: FIBA

Latvijas basketbolista Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" komanda piektdien piedzīvoja zaudējumu ULEB Eirolīgas 25.kārtas mačā.

Vitorijas basketbolisti izbraukumā ar rezultātu 83:88 (19:16, 22:28, 21:24, 21:20) atzina Boloņas "Virtus Segafredo" pārākumu.

Kurucs pirmā puslaika vidū spēlēja nepilnas divas minūtes, kuru laikā pieļāva divas kļūdas un vienreiz pārkāpa noteikumus.

"Baskonia" rindās ar 25 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās Roks Giedraitis, bet pa 15 punktiem guva Doltons Homss un Deriuss Tompsons.

Uzvarētājiem 17 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Milošam Teodosičam, 15 punktus, visus ar tālmetieniem, guva Marko Belinelli, bet 12 punkti un septiņi izprovocēti pārkāpumi bija Tornikem Šengelijam, kurš šajā nedēļas nogalē četrās dienās aizvadīs trīs spēles, divas no tām Gruzijas valstsvienības sastāvā.

"Baskonia" ar 13 uzvarām 25 spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu, bet "Virtus Segafredo" ar 12 panākumiem ir 12.pozīcijā.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!