Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" aizsargs Artūrs Kurucs televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" atzinis, ka brāļa Rodiona Kuruca sekmīgā debijas sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) bija pārsteigums visai ģimenei.

Artūrs Kurucs šosezon atgriezies Latvijā, Vitorijas "Baskonia" vienībai viņu izīrējot uz "VEF Rīga" komandu. Aizvadītajā vasarā basketbolists bija Latvijas U-19 vīriešu izlases līderis.

19 gadus vecais aizsargs atzina, ka uz divus gadus vecāko brāli Rodionu skatās kā piemēru.

"Brālis ir viens no maniem basketbola elkiem," izteicās Artūrs Kurucs. "No viņa varētu tiešām paņemt raksturu un gribasspēku. Brāļa sasniegumi man palīdz sevi motivēt."

Basketbolists minēja, ka Rodiona sekmīgā debijas sezona NBA bijis pārsteigums gan pašam vecākajam brālim, gan visai pārējai ģimenei. Tieši vectēvam Vladimiram Kiseļovam, kurš ir Cēsu sporta skolas treneris, ir liela loma Kurucu ģimenē.

"Viņš no pašas bērnības bijis līdzās katram solim, ko esmu spēris basketbolā. Vienmēr palīdzējis un atbalstījis. Tas notiek joprojām. Domāju, ka viņš ir tāds mūsu motors basketbola ziņā," sprieda Kurucs.

Pilnu interviju ar Artūru Kurucu varēs vērot raidījumā "Hattrick ar Puči" trešdien pulksten 21.45 televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!