Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs svētdien guva trīs punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" cieta zaudējumu.

"Baskonia" divu Spānijas basketbola smagsvaru duelī mājās ar rezultātu 74:85 (20:27, 16:18, 24:21, 14:19) piekāpās Madrides "Real".

Latvietis spēlē iesaistījās divas minūtes un divas sekundes pirms mača beigām, kad Duško Ivanovičs pie rezultāta 65:85 deva iespēju uzspēlēt rezervistiem - Kurucam un igaunim Sanderam Raiestem. Kurucs viņam atvēlētajā laikā realizēja vienu tālmetienu.

"Baskonia" rindās ar 14 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Pjerrija Henrijs. Madridiešiem 18 punktus guva Gabriels Deks, bet 16 punkti un 12 bumbas zem groziem bija Valteram Tavaresam.

Jau ziņots, ka sestdien Rolands Šmits guva divus punktus un viņa pārstāvētā "Barcelona" mājās ar 107:88 uzvarēja Saragosas "Casademont", bet Artūrs Žagars turpina dziedēt savainojumu, kamēr Badalonas "Joventut" savā laukumā ar 91:84 pieveica Santjago de Kompostelas "Monbus Obradoiro".

Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM šajā nedēļas nogalē nespēlēja.

"Barcelona" ar 20 uzvarām 23 spēlēs ieņem otro vietu, pozīciju zemāk ar 19 panākumiem 25 mačos ir "Baskonia" vienība, kamēr "Joventut" ar 14 uzvarām 24dueļos ir septītā. Astoņi panākumi 23 mačos ir 13.pozīcijā esošajai UCAM.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!