Foto: F64

Pretēji iepriekš izskanējušai portāla “Eurohoops.net” informācijai, Latvijas Basketbola savienība (LBS) nav vienojusies ar itāli Andrea Trinkjēri par Latvijas vīriešu valstsvienības galvenā trenera amatu, turklāt izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs vēl izskata iespēju izvirzīt kādu trešo kandidātu papildu Trinkjēri un Robertam Štelmaheram.

Portāls “Eurohoops.net” otrdien ziņoja, ka LBS vienojusies ar Trinkjēri par Latvijas izlases galvenā trenera amata pildīšanu, ko gan pats speciālists uzreiz noliedza.

Latvijas valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs portālam “Delfi” uzsvēra, ka viņš LBS valdei nemaz vēl nav prezentējis izlases galvenā trenera amata kandidātus, tāpēc šāda informācija saucama par aplamu.

Belgradas “Partizan” galvenais treneris Andrea Trinkjēri un pašmāju speciālists Roberts Štelmahers, kurš aizvadītajā sezonā vadīja basketbola klubu “Ventspils”, bet nākamgad trenēs Tallinas “Kalev/Cramo”, gan patiešām tiks izvirzīti kā kandidāti.

“Strādāju vēl pie trešās opcijas, lai katram gadījumam būtu kāda alternatīva. Ja kādu iemeslu dēļ nesanāk vienoties ar vienu vai otru, nav tā, ka paliekam bez neviena. 24. jūlijā gaidāma valdes sēde. Tajā plāns ir prezentēt divus vai varbūt trīs kandidātus,” atklāja Štālbergs.

Portāla “Delfi” rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka vismaz daļa LBS valdes sliecas par labu Roberta Štelmahera kandidatūrai.

Štālbergs gan uzsvēra, ka pirms viņa tikšanās ar valdi pāragri spriest par konkrētiem kandidātiem. Ģenerālmenedžeris arī minēja, ka Trinkjēri saistībā viens no galvenajiem risināmajiem faktoriem būtu vienošanās ar “Partizan” kluba vadību.

LBS prezidents Valdis Voins otrdien, izskaņot ziņām par Trinkjēri, portālam "Delfi" izteicās, ka pagaidām nekomentēs situāciju.

Savienības prezidents par galvenā trenera meklējumiem izteicās 1. jūlijā pēc Latvijas izlases izstāšanās no 2019. gada Eiropas čempionāta sievietēm.

"Trenera nolīgšanas process nav atkarīgs tikai no Basketbola savienības vai ģenerālmenedžera. Pretī vēl ir otrā puse. Mēs varam uzrakstīt uz lapas daudz kandidātu. Vai tie speciālisti ieinteresēti braukt un strādāt? Tas arī ir jautājums. Vai viņiem būs līgumi ar klubiem? Vai klubi neiebildīs, ka treneris vienlaikus strādās ar Latvijas izlasi, kas bija par šķērsli jau iepriekšējo reizi atsevišķu treneru nolīgšanās? Tas ir jūtīgs process, jo cilvēki noslēdz līgumu, uzņemas saistības," skaidroja Voins.

Nākamā oficiālā spēle Latvijas izlasei būs jāaizvada 2020. gada februāra beigās, kad sāksies kvalifikācija 2021. gada Eiropas čempionātam. Pirmo spēļu logu Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) atzīmējusi laika posmā no 17. līdz 25. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!