Foto: F64
Pagājušā gada Latvijas U-18 puišu basketbola izlases līderis Artūrs Žagars otrajā spēlē pēc atgriešanās laukumā Spānijas "Leb Oro" vienības "CB Prat Juventud" rindās savainojis kreiso potīti, vēsta kluba mājaslapa, uzsverot, ka basketbolistam iepriekš operēta tika labās kājas potīte.

Žagars spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un septiņu minūšu laikā paspēja atzīmēties ar astoņiem punktiem, kā arī divām rezultatīvām piespēlēm. Saspēles vadītājs realizēja visus trīs metienus no spēles, to skaitā vienu trīspunktnieku, bet no soda metienu līnijas trāpīja vienu no diviem mēģinājumiem.

Aizsargs, kurš 21. aprīlī varēs svinēt savu 19. dzimšanas dienu, pēc kreisās potītes savainošanas laukumā gan vairs neatgriezās. Savukārt viņa pārstāvētā "Prat" vienība ar 75:93 piekāpās pret Spānijas pēc spēka otrās līgas turnīra tabulas otrajā vietā esošo "Bilbao Basket" komandu.

Spēlētāja pārstāvis portālam "Delfi" ziņo, ka potītes savainojums pagaidām netiekot uzskatīts par pārlieku nopietnu, ko apliecinājušas arī basketbolistam pirmdien veiktas pārbaudes.

Saspēles vadītājs pirmajās spēlēs pēc rehabilitācijas esot juties fiziski spēcīgāks nekā pirms savainojuma.

Artūrs Žagars "Leb Oro" spēlēs nebija piedalījies kopš 26. oktobra, jo basketbolistam nācās pārciest operāciju labās potītes saišu savainojuma dēļ.

Žagars savu atgriešanās spēli aizvadīja 9. martā, kad ar 11 punktiem un divām rezultatīvām piespēlēm kaldināja komandas uzvaru pret "Saenz Horeca Araberri" vienību.

Pagājušā gada vasarā Žagars Eiropas U-18 čempionātā septiņās spēlēs vidēji atzīmējās ar 18,9 punktiem un 6,3 rezultatīvām piespēlēm, tiekot izvēlēts turnīra simboliskajam piecniekam. Galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa vadītā Latvijas izlase vien finālā piekāpās Serbijas izlasei, čempionātā ieņemot otro vietu.

Šogad izlase 2000. gadā dzimušo un jaunāku basketbolistu Latvijas izlase Grieķijā piedalīsies Pasaules kauā basketbolā U-19 vecumā grupā, kas norisināsies no 29. jūnija līdz 7. jūlijam. Latvijas valstsvienība ielozēta vienā grupā ar Mali, Austrālijas un Kanādas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!