Foto: AFP/Scanpix/LETA
Profesionālā vasaras basketbola līga "Big3" strādā pie pirmssezonas 3x3 basketbola turnīra izveides, kurā piedalītos karantīnā esoši basketbolisti. Līgas vadības mērķis ir aizpildīt koronavīrusa "Covid-19" radīto sporta notikumu trūkumu, ziņo medijs "Yahoo Sports".

2017. gadā dibinātā "Big3" līga savu sezonu izspēlē ik vasaru, bet tās komandas pārsvarā aizpilda bijušie Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji. Lai gan spēļu formātam ir zināma līdzība ar Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola noteikumiem, "Big3" līga izveidojusi dažādas inovācijas, starp kurām minams četru punktu metiens.

Šosezon līgas vadība ieplānojusi aprīlī aizvadīt turnīru, kurā piedalītos no 16 līdz 22 basketbolistiem. Spēlētājiem būtu nepieciešams gūt negatīvus koronavīrusa pārbaužu rezultātus, bet sacensību laikā viņi uzturētos kopīgā mājā Losandželosā. Teritorijas pamešana tiktu sodīta ar izslēgšanu no līgas, bet spēlētāju ikdiena tiktu iemūžināta realitātes šovā.

Turnīrs, par kura translēšanu interesi izrādījuši vairāki televīzijas kanāli, tiktu izspēlēts septiņās kārtās, basketbolistiem katrā no tām spēlējot kopā ar citiem komandas biedriem. Trīs zaudējumi nozīmētu izkrišanu no tālākas cīņas, bet labāko trīs vietu īpašnieki sadalītu vairāku miljonu ASV dolāru lielu balvu fondu.

Paredzams, ka sacensībās piedalīsies bijušās NBA zvaigznes Gregs Odens, Zeks Rendolfs un Džo Džonsons. 38 gadus vecais Džonsons pērn kļuva par "Big3" līgas vērtīgāko spēlētāju, bet pēc sezonas noslēgšanās parakstīja līgumu ar NBA vienību Detroitas "Pistons". Viņš kļuva par pirmo "Big3" pārstāvi, kurš atgriezies NBA.

Jau ziņots, ka Ziemeļamerikā pārtraukta profesionālo sporta līgu darbība, bet NBA komisārs Adams Silvers vēl nevar paredzēt, kad mači atsāksies. Šobrīd jau 14 līgas pārstāvji inficējušies ar koronavīrusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!