Foto: AP/Scanpix
Losandželosas tiesa trešdien pilnībā attaisnoja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" spēlētāju Deriku Rouzu un divus viņa draugus, kuri bija apsūdzēti basketbolista bijušās draudzenes grupveida izvarošanā, vēsta ASV masu mediji.

Latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedrs Rouzs un viņa draugiem bija izvirzītas sešas apsūdzības - ielaušanās privātā teritorijā, seksuāla uzmākšanās, fiziska aizskaršana, sazvērestība, vardarbība un emocionālu ciešanu nodarīšana. Tiesa lēma attaisnot Rouzu un viņa draugus visās izvirzītajās apsūdzībās, kā arī noraidīja apsūdzību izvirzītājas prasību par materiālo kompensāciju vairāku miljonu apmērā.

Lietas dokumentos cietusī identificēta kā 30 gadus veca Džeina Do, kura bija Rouza draudzene no 2011. gada nogales līdz 2013. gada jūlijam. Sieviete apgalvoja, ka 2013. gada 27. augustā Rouzs ar saviem draugiem kādā burziņā Beverlihilzā viņas dzērienā iejauca kādas narkotikas. Pēc tam visi trīs sievieti aizveduši uz viņas dzīvokli, kur izvarojuši un veikuši netiklas darbības.

Visu trīs apsūdzēto pārstāvis nenoliedza, ka šiem trīs vīriešiem minētajā datumā bijušas seksuālas attiecības ar sievieti, bet tās bijušas brīvprātīgas, turklāt sieviete pati tajā dienā aktīvi mudinājusi visus trīs doties pie viņas uz mājām.

Tiesas piesēdētāji pēc gandrīz četru stundu ilgām diskusijām pieņēma lēmumu, ka basketbolists ar draugiem nav vainojams notikušajā. "Lai jums veicas. Izņemot tad, kad "Knicks" spēlēs pret Losandželosas "Lakers"," pēc sprieduma nolasīšanas pajokoja Losandželosas tiesas tiesnesis.

2011. gada NBA vērtīgākais spēlētājs Rouzs karjeras pirmās astoņas sezonas aizvadīja Čikāgas "Bulls", bet šajā vasarā pievienojās "Knicks". Pēc tiesas lēmuma Rouzs varēs pievienoties savai jaunajai komandai un gatavoties jaunajai sezonai, kas sāksies jau nākamnedēļ. "Knicks" savu pirmo spēli aizvadīs 26. oktobrī, kad viesos tiksies ar NBA čempioniem Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!